Josip Vrlić (©Starsport)
Josip Vrlić (©Starsport)

F4 Kupa Srbije: Repriza prošlogodišnjih polufinala – Zvezda na Radnički, Partizan protiv Novog Beograda

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.01.23. | 13:31

Kragujevčani brane trofej…

Sve isto kao i pre godinu dana, kao da je vreme stalo. Na žrebu u prostorijama Vaterpolo saveza Srbije kuglice su u polufinalu Kupa Srbije spojila Crvenu zvezdi Radnički, branioca trofeja, dok drugi par čine Partizan i Novi Beograd.

Završni turnir kupa Srbije ove godine održava se mesec dana kasnije u odnosu na prethodna izdanja, promenjen je termin zbog obaveza reprezentacije Srbije, prvog okupljanja sa Urošem Stevanovićem kao novim selektorom i odlaska na ameruičku turneju u Lujvil i Dalas, gde su Delfini ostvarili dve pobede i isto toliko poraza u duelima sa Španijom i Amerikom.

Izabrane vesti

Umjesto poslednjeg vikenda decembra, održaće se krajem januara. Polufinalni dueli na programu su 28. ovog meseca, a veliko finale dan kasnije. Drugu godinu zaredom će u polufinalu megdan deliti Novi Beograd i Partizan, crno-beli su u prethonom izdanju poklekli u završnici, a drim-tim predvođen Vladimirom Vujasinovićem nije uspeo na bazenu “Milan Gale Muškatirović” da osvoji istorijski trofej.

Novobeogradski klub je poražen od Radničkog, slavili su Kragujevčani posle preokreta, podigli pehar i u tom trenutku držali sve bitne trofeje – od domaćih do regionalnog. Tim Uroša Stevanovića će se peti put uzastopce sastati sa Crvenom zvezdom u Kupu Srbije. Upisao je tri pobede i podigao dva trofeja, a crveno-beli su pre dve godine skinuli paučinu u vitrinama osvojivši kup nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca protiv Radničkog.

I ove godine Novi Beograd i Radnički slove za favorite u duelima sa beogradskim večitim rivalima, ostaje da se vidi hoće li biti viđena i repriza finala, a ne samo polufinala. Ili će crveno-beli ili crno-beli – zašto ne i oba tima, i tako zakazati derbi u finalu – pomrsiti konce učesnicima Lige šampiona…



tagovi

Kup Srbije u vaterpoluVK Crvena zvezdaVK PartizanVK RadničkiVK Novi Beograd

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara