NiKo i olofmeister iz FaZe Clana (©Shutterstock)
NiKo i olofmeister iz FaZe Clana (©Shutterstock)

FaZe Clan i Fnatic kreću u pohod na prvo mesto u grupi

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.05.20. | 11:29

Za početak dueli sa autsajderima grupe

Ljubitelji Fnatica se nadaju da je prethodni ESL One Rio turnir bio samo „prolazni mrak“ nakon iznenađujućeg osvajanja jedanaeste sezone ESL Pro lige ranije tokom ove godine. Sa druge strane, navijači FaZe Clana se pitaju da li će njihov tim uspeti da se oporavi od dva surova poraza u zarvšnici prethodnog turnira, te da na pravi način započnu tekući.

Oni koji već nešto pomnije prate dešavanja na gejmerskoj sceni, znaju da je u toku Dreamhack Masters, a već je razrešena situacija u uvodne dve evropske grupe. U Grupi A čelnu poziciju ispred Astralisa zauzeo je G2 Esports, dok je u Grupi B na prvo mesto izbio BIG, dok je potpunu katastrofu doživeo Mousepsorts.

Izabrane vesti

Sada slede dueli u Grupi C, koji će se po istom principu igrati naredna tri dana. Sve će biti zaključeno pravim šlagerom između Fnatica i FaZe Clana u sredu, dok su danas na programu dueli favorita i autsajdera. Program će tako otvoriti švedski tim, koji će protiv Team Spirita pokušati da ugrabi svoju prvu pobedu na ovom takmičenju (14.00).

Interesantno, dva tima se nikada ranije nisu sastajala, a ono što je još zanimljivije, Spirit ima daleko bolji učinak od Fnatica na većini mapa. Tačnije, samo na Infernu se može reći da se švedski tim nešto bolje snalazi, mada je i to „kritično“, pošto ih razdvaja samo jedan procenat.

I dok će Fnatic morati da gleda ka Ludvigu BrolanuBrolinu, kojem je samo 17 godina, a već je prošle sezone uspeo da se nađe među 20 najboljih na svetu, sa druge strane će ga čekati Nikolaj mirBitjukov koji ima odličan rejting od čak 1,24 uz 0,78 ubistva po rundi i 85,5 poena štete. Inače, Spirit se sastoji isključivo od igrača iz Rusije i Ukrajine.

Što se drugog duela tiče, Nikola NiKoKovač će pokušati sa svojim FaZe Clanom da sruši Godsent na otvaranju Dreamhack Mastersa (17.30). Za razliku od prethodnog para, ova dva tima su se sasatala još početkom tekućeg meseca, kada je FaZe uspeo da slavi u dve mape bez ikakvih problema.

Snalaženje na mapama je u najmanju ruku pomešano, pošto je FaZe trenutno daleko bolji na Dust2, Mirage i Inferno mapi, dok Godsent može da se pohvali boljim procentima na Nukeu, Trainu, Overpassu i Vertigu.

Sasvim logično, najbolju statistiku u FaZe Clanu i dalje drži Nikola Kovač sa rejtingom od 1,22 uz 0,78 ubistvo po rundi i 87,2 poena štete. Sa druge strane, ističe se Asger FarlingJensen koji je upisao rejting od 1,13 uz 0,75 ubistava i 74,4 poena štete.

CS:GO – DREAMHACK MASTERS

GRUPA C – EVROPA

Ponedeljak

14.00: (1,40) Fnatic – Team Spirit (2,70)

17.30: (1,40) FaZe Clan – Godsent (2,70)

GRUPA B – SEVERNA AMERIKA

Ponedeljak

21.10: (1,45) Evil Geniuses – Cloud9 (2,55)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Counter Strikee-sports

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara