FaZe Clan savladao G2 u četvrtfinalu IEM Katovice 2024

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.02.24. | 05:07

Izostala je dobra igra celokupnog sastava G2, pogotovo braće Kovač...

G2 Esports ipak neće uspeti da odbrani titulu osvojenu prošle godine, njih je u prvom četvrtfinalnom duelu kompletno nadigrao FaZe Clan rezultatom 2-0.

Nažalost po navijače G2 u današnjem meču se ponovila slika koju često viđamo kada je reč o G2 u poslednje vreme, izostala je dobra igra celokupnog sastava, pogotovo braće Kovač, a zvezda tima i drugi igrač sveta iz 2023. godine Nikola "NiKo" Kovač je završio meč sa samo 22 fraga, 64 štete po rundi i 0.81 rejtingom.

Izabrane vesti

Sa druge strane najraspoložniji je bio snajperista Helvijs "broky" Saukants koji je završio meč sa 1.56 rejtingom i 43 fraga.

Meč je otvorila mapa Inferno koja je bila pik G2 i koju smo retko viđali u dosadašnjem toku turnira. G2 je poznat po izuzetno dobroj T strani na Infernu, a ovoga puta su dobro otvorili i odbranu u prvom poluvremenu kada su uspeli da povedu 4-0 na CT strani.

Ipak FaZe uspeva da uspostavi kontrolu i uzme sedam od narednih osam rundi i ode na poluvreme sa prednošću. U nastavku uspevaju da uzmu pištolj rundu i nastavljaju sa dobrom igrom što je rezultovalo komfornom 13-9 pobedom za 1-0 prednost u ukupnom skoru.

Nuke je mogao biti odlučujuća mapa, ali do njega nismo došli jer je FaZe završio posao na mapi Ancient. Odlično su odigrali T stranu i došli do velikih 9-3 na poluvremenu, prednost su dodatno uvećali u nastavku, a sve što je G2 uspeo je da uzme tri utešne runde i oprosti se od pehara ubedljivim 6-13 porazom.

FaZe Clan će se za mesto u velikom finalu boriti protiv ekipe MOUZ u subotu od 16 časova.




tagovi

esportCounter Strike

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara