Odbojkašice Fenerbahčea (©CEV)
Odbojkašice Fenerbahčea (©CEV)

Fedorovceva nije humana prema rivalima: Odservirala 58. as u sezoni, prati je Mina Popović sa 25

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.04.23. | 17:31

Početnim udarcem je danas protiv Čukurove došla do čak devet direktnih poena

Sigurno da ima mnogo igračica koje pomisle: "Nemoj samo da gađaš mene", kada na servis liniju stigne Arina Fedorovceva. Koliko je dominantna mlada odbojkašica Fenerbahčea kad je taj element u pitanju, dovoljno govori da je u prvenstvu Turske zabeležila do sada 58 aseva, a da je prati Mina Popović koja je upisala 25.

Danas je snagu njenih servisa osetila Čukurova, kojoj je isporučila čak devet direktnih poena sa osnovne linije. Fenerbahče je lako stigao do pobede - 3:0 (25:17, 25:17, 25:15), a Ruskinja je bila najefikasnija u timu Zorana Terzića sa 22 poena. Pratila je Melisa Vargas sa 13 poena. U poraženom sastavu igrala je u prva dva seta Katarina Lazović i zabeležila je četiri poena.

Izabrane vesti

Pobedi se danas radovala Mina Popović u dresu Galatasaraja protiv Sariijera - 3:1. Srpska reprezentativka je bila jedna od zapaženijih na terenu sa deset osvojenih poena - po pet iz napada i bloka.

Vakifbank je nastavio da pobeđuje i da korča iza nepobedivog Ezačibašija. Ovog puta aktuelne šampionke Evrope bile su bolje od PTT iz Ankare - 25:22, 25:13, 25:21. U poraženom sastavu su po pet poena imale Sara Carić i Bianka Buša, za koju se u prethodnom periodu pisalo da bi tokom leta mogla da pojača upravo Vakifbank.

Đovani Gvideti je na ovom meču dao priliku skoro svim igračicama - njih 13 je osetilo teren. Najbolja je bila Derja Čebečioglu sa 12 poena. Paola Egonu je upisala devet, a Gabi Gimaraeš sedam.

U prvenstvu Turske sve vreme vodi Ezačibaši, koji ima 22 pobede i nijedan poraz.

PRVENSTVO TURSKE ZA ODBOJKAŠICE

Ankara PTT - Vakifbank 0:3

Ajdin Bld. - Galatasaraj 2:3

Čukurova - Fenerbahče 0:3

Galatasaraj - Sarijer 3:1

Bolu Bld. - Ilbank 3:1

Sigorta - Turk Hava Jolari 0:3



tagovi

Katarina LazovićZoran TerzićŽOK FenerbahčeArina Fedorovceva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara