Šarl Lekler (©Reuters)
Šarl Lekler (©Reuters)

Ferari završio pola posla: Lekler produžio ugovor, ali na koliko?

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.01.24. | 20:14

Vozač iz Monaka ostaje u crvenom

Ono što se očekivalo, sada je potvrđeno - Ferari je produžio ugovor sa Šarlom Leklerom, kome je prethodni ugovor isticao na kraju sezone 2024.

Iako nije naznačeno do kada će njihova saradnja biti produžena, već je to višegodišnji ugovor, očekuje se da će Lekler biti prisutan u timu iz Maranela barem tokom prve sezone novih regulacija - 2026. godine.

Izabrane vesti

"Veoma mi je drago da znam da ću i u narednih nekoliko sezona nositi trkački kombinezon Skuderije Ferari" rekao je Lekler i dodao:

"Trkati se sa ovim timom je bio moj san od kada sam imao tri godine, gledao sam Veliku nagradu Monaka sa prozora prijateljevog stana u krivini Sejnt Devot i uvek sam obraćao pažnju na te crvene automobile. Ovaj tim je postao moja druga porodica od kad sam se pridružio ferarijevoj Trkačkoj akademiji 2016. godine i postigli smo mnogo toga zajedno, borili smo se kroz dobro i loše proteklih pet godina. Međutim, verujem da najbolje tek dolazi i jedva čekam da ova sezona počne, da napredujemo i da budemo kompetitivni u svakoj trci. Moj san ostaje da osvojim titulu šampiona sveta sa Ferarijem i siguran sam da ćemo zajedno uživati u godinama koje dolaze i da učinimo naše fanove srećnim", vozač je Monaka.

Nakon što je u Formuli 1 debitovao 2018. godine zajedno sa Alfa Romeom, Lekler se naredne sezone pridružio najtrofejnijem timu u istoriji, Ferariju. Iste sezone, zabeležio je trijumf u Belgiji, a zatim i na Ferarijevoj domaćoj stazi u Monci. Od tada je došao do još tri pobede (sve tri u 2022), osvojio je čak 23 pol pozicije, a na pobedničkom postolju je bio u 30 navrata. Često su ga u godinama iza nas, uglavnom problemi sa automobilom sprečavali da postigne veći uspeh, ali Ferari nikada nije prestao da veruje u mogućnosti svog štićenika.

O novom ugovoru koji je Lekler postigao sa Ferarijem govorio je i šef tima Frederik Vaser.

"Šarlova veza sa Skuderijom nadilazi vezu vozača i tima, pošto je član ferarijeve porodice već osam godina, još pre nego što je prvi put nosio amblem propetog konja na svom trkačkom odelu", započeo je Vaser, te nastavio:

"Vrednosti njega i našeg tima se poklapaju i bilo je prirodno da se složimo na produženju naše saradnje. Znamo ga po njegovoj neprestanoj želji da ide do krajnjih granica i cenimo njegove izvanredne sposobnosti kada je u pitanju borba i preticanje u trci. Odlučni smo da damo Šarlu pobednički automobil i znam da su njegova odlučnost i posvećenost elementi koji će napraviti razliku koja će pomoći da postignemo svoje ciljeve".

Sada kada je rešeno pitanje Leklerove budućnosti, čeka se na odluku italijanskog tima o drugom vozaču Karlosu Sainsu, kome trenutni ugovor ističe takođe krajem ove sezone.

Piše: Maja NAKARADIĆ


tagovi

Šarl LeklerFormula 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara