Ivan Basara (©MN Press)
Ivan Basara (©MN Press)

Ferencvaroš iz kontre ranio Zvezdu: Mađari surovi u Beogradu, ovacije za majstora Mandića

Vreme čitanja: 3min | sub. 07.10.23. | 21:06

Drugi poraz crveno-belih u Ligi šampiona...

Mirno i bez panike. Pokazivao je trener Ferencvaroša igračima mađarskog kluba da se drže plana, da ne odstupaju od kontri i polukontri, jer će tu imati najveću šansu da naprave razliku. I bio je u pravu Balaž Njeki. Crvena zvezda nije sve vreme uspevala da isprati ritam kluba iz Budimpešte. Kada bi vukla loše poteze u napadu, munjevito su se transformisali gosti, plivali su kao vidre, sekli vodu i pokupili bodove u Beogradu - 16:6.

Čim je izvučena grupa bilo je kristalno jasno: crveno-beli će morati da odigraju bez greške kako bi imali čemu da se nadaju protiv Splićana i Mađara u Ligi šampiona. Na Poljudu su zaplivali u pravom smeru, došli u poziciju da u završnici imaju tri gola prednosti, propustili priliku koja im se ukazala i ostali praznih šaka. Nisu profitirali, a za razliku od hrvatskog šampiona Ferencvaroš se nije ponudio.

Izabrane vesti

Manje od jednog poluvremena ekipa Aleksandra Filipovića uspela je da se nosi sa Fradijem. Dok je koliko-toliko zatvorila igru rivala u tranziciji bila je u egalu. Kada su polukontre postale učestale, a iz njih počeli da tresu mrežu Edoardo di Soma, Silard Janšik, Gergo Fekete i Erik Molnar - sve je palo u vodu. 

Brod je počeo da tone, voda da ulazi sa svih strana i niko nije mogao da zaustavi Mađare. Povremeno je Dušan Vasić dobrom igrom u odbrani i ukdadenim loptama presecao nalete gostiju, međutim, takve situacije su bile sporadične. Nizale su se one u kojima Deneš Varga pogađa iz druge linije ili italijanski univerzalac Edoardo di Soma sa pozicije sidraša vara Vladimira Mišovića. A, grčki as Stilijanos Argiropulos, strelac četiri gola, iz svih pozicija.

Totalno je zakazao šut Zvezdinim vaterpolistima od sredine druge deonice, gotovo ništa nisu mogli da pogode, a Ferencvaroš je nizao golove. Ređali su se kao na pokretnoj traci. Što sa linije dva metra, što sa distance. Jedan od njih delo je Dušana Mandića, koga je publika pozdravila gromoglasnim aplauzom prilikom predstavljanja. Upravo je dvostruki olimpijski šampion dobro uveo Mađare u utakmicu realizacijom peterca. Nije forsirao, a nije imao ni potrebu. 

Sve je štimalo u igri Ferencvaroša, tome je doprinela i Crvena zvezda. Daleko gore je odigrala nego u Splitu na otvaranju Lige šampiona, a posle pobede hrvatskog šampiona protiv Jadrana iz Herceg Novog (11:10), jasnije je ko je najbliži narednoj fazi takmičenja - Mađari i Hrvati.

LIGA ŠAMPIONA – 2. KOLO:

GRUPA A

Petak

Steaua Bukurešt - Sabadelj 8:11

Breša - Novi Beograd 8:13

GRUPA B

Petak

Dinamo Tbilisi - Olimpijakos 6:19

Jug Dubrovnik - Pro Reko 7:14

GRUPA C

Subota

Jadran Herceg Novi - Jadran Split 10:11

Crvena zvezda - Ferencvaroš 6:16

GRUPA D

Subota

Vuljagmeni - Barseloneta 11:12

Španadau - Marselj 13:10



tagovi

VK FerencvarošVK Crvena zvezdaLiga šampiona u vaterpoluAleksandar FilipovićDušan VasićVladimir MišovićDušan MandićStilijanos ArgiropulosLuka DamonteEdoardo di SomaDeneš VargaSilard Janšik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara