""
""

Fetel za istoriju - pobedio u Singapuru i pretekao velikog Senu (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 20.09.15. | 16:31

Ispred Fetela po broju pobeda sada su još Mihael Šumaher sa 91 trijumfom i Alen Prost, koji je stao na broju 51. Fetel, četvorostruki svetski prvak danas je do pobede došao u vremenu od 2:01,22 sata.

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel pobedio je u trci za Veliku nagradu Singapura u Formuli 1, došao do 42. trijumfa u karijeri i pretekao legendarnog brazilskog asa Ajrtona Senu na večnoj listi ovog takmičenja.

Izabrane vesti

Ispred Fetela po broju pobeda sada su još Mihael Šumaher sa 91 trijumfom i Alen Prost, koji je stao na broju 51. Fetel, četvorostruki svetski prvak danas je do pobede došao u vremenu od 2:01,22 sata.

Vozač Red Bula Danijel Rikardo prošao je drugi kroz cilj u Singapuru sa 1,478 sekundi zaostatka, a treće mesto pripalo je Fetelovom kolegi iz Ferarija, Kimiju Raikonenu koji je za pobedinkom kasnio 17,154 sekunde.

Branilac titule prvaka sveta Luis Hamilton iz Mercedesa prvi put u sezoni nije završio trku, a razlog za odustajanje bili su problemi sa bolidom.

Tokom trke u Singapuru dva puta na stazu je izlazilo bezbednosno vozilo. Prvo zbog udesa vozača Fors Indije Nika Hilkenberga i Felipea Mase iz Vilijamsu, a onda zbog navijača koji je izašao na stazu, ali je to prošlo bez tragičnih posledica.

Današnjim trijumfom Fetel se u potpunosti vratio u trku za titulu, pošto je na trećem mestu u konkurenciji vozača sa 49 bodova manje od Hamiltona.

Šampionat Formule 1 nastavlja se 27. septembra trkom za Veliku nagradu Japana na stazi Suzuka.

(FOTO: Action Images)


tagovi

SIngapurSebastijan FetelNemackaMihael ŠumaherLuis HamiltonItalijaFormula 1Alan ProstAjrton Sena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara