UFC promotorka (©Shutterstock)
UFC promotorka (©Shutterstock)

FIGHT ISLAND: UFC tvrđava usred Abu Dabija

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.07.20. | 14:34

Naredne dve sedmice UAE će biti svetski epicentar borilačkih sportova

Kovid ili ne, tek život mora da teče dalje, ma kako to bizarno zvučalo. Sport, kao sastavni deo našeg, modernog života je taj koji je među prvima pokazao da se ne može kriti u rupi doveka i u strahu od nepoznatog. Mora se krenuti u susret izazovu, uz mnogo pažnje i planiranja, ne bi li se zadržala svest o kakvoj-takvoj normalnosti.

Jasno se to videlo posebno na izrazito ugroženim mestima, kao što su Italija i Španija gde je povratak fudbala dao pozitivan impuls, da je sport taj koji daje najviše nade i skreće crne misli. Pa makar i ne mogli da ga pratite sa tribina. Jedno od takmičenja koje se najprofesionalnije bori sa ovom situacijom je UFC, tj. Ultimate Fighthing Championship. Najjača i najprestižnija MMA (mešovite borilačke veštine) organizacija prva je krenula sa pokušajima, još pre dva meseca pokretanja priče posle tešlkog karantinta. Za to su dobili pomoć i od samog vrha SAD, i uspeli su.

Izabrane vesti

Međutim, nakon nekoliko borilačkih večeri na Floridi, odlučeno je da se pređe u Abu Dabi. A tamo u famoznoj Jas marini, kojom dominira staza za Formulu 1 naredne dve nedelje biće epicentar borilačkog sporta.

Kamaru Usman, vladar velter kategorijeKamaru Usman, vladar velter kategorije

Svi objekti na Fight Islandu (Borilačko ostrvo) su spremni i u funkciji, prostor je sanitizovan i posebno pripremljen ne bi li se izbegla mogućnost širenja zaraze, a tu će se tokom narednih dana smestiti oko 2.500 ljudi - borci i njihove pratnje, sudije, zvaničnici, promoterke, radnici... A sve je naravno podržala prebogata država domaćica.

Pripremljena su i dva oktagona, jedan u hali, a drugi na plaži što će biti posebno atraktivno ako vremenski uslovi dozvole pošto je tamo leti praktično nemoguće izdržati na suncu više od pet minuta, tako da će se tu najverovatnije boriti noću.

Već ove subote Fight Island dočekuje UFC 251 borilačko veče sa čak tri borbe za titulu. U velteru će Horhe Masvidal, kao zamena zarženom izazivaču iz Brazila Žilbertu Bernsu pokušati da preotme tron od Nigerijca Kamaru Usmana, momak poreklom sa ovih prostora Australijanac Aleksander Volkanovski će braniti titulu u pero kategoriji protiv opakog Maksa Holoveja, dok će legendarni Brazilac Žoze Aldo poklušati da se preko Rusa Petra Jana domogne vladarskog skiptara u bantam kategoriji koja trenutno nema vladara.

Posle UFC-a 251 plan je da se na istom mestu održe još tri borilačke večeri, istina ne sa ovako dobrom postavom, i to 16, 19. i 26. ovog meseca. Naravno, MOZZART će ih sve ispratiti kvotama i igrama.


tagovi

UFCmmaborilačke veštineborilački sportovi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara