(©FIVB)
(©FIVB)

FIVB rang lista: Srbija trenutno deveta, ako tu ostane do 24. juna, ići će u Pariz

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.10.23. | 15:08

Da se sada određuju poslednji putnici, karte bi pored naše selekcije uzele i Italija, Argentina, Slovenija i Egipat

Završeni su kvalifikacioni turniri za Olimpijske igre, ažurirana je rang lista, pa je red da se baci pogled na svetski poredak...

Olimpijske vize su uzeli Brazil (peti na listi), Kanada (12. na FIVB), Nemačka (deseta), Japan (četvrti), Poljska (prva) i Amerika (druga). Uz njih je kvalifikovana i Francuska (osma) još ranije, kao domaćin takmičenja.

Izabrane vesti

Preostali učesnici znaće se 24. juna, po završetku preliminarne faze Lige nacija - najveće šanse će imati selekcije koje se i sada nalaze na mestima koja vode u Francusku.

Kao što je već poznato prednost će imati kontinentalne konfederacije koje nemaju kvalifikovan tim... Pošto su članice CEV (Francuska, Nemačka, Poljska), NORCECA (Kanada, SAD), CSV (Brazil) i AVC (Japan) već kvalifikovane, jedina koja nema ekipu je CAVB - što bi značilo da će najbolje plasirani tim iz Afrike sigurno ići i uz njega još četiri najuspešnije reprezentacije sa liste.

Da se u ovom trenutku podvlači crta plasman bi obezbedio Egipat - baš po tom kriterijumu - kao najbolje rangirani afrički tim. Taj status je stekao tokom kvalifikacije, jer je pre početka turnira najbolji bio Tunis.

Preostala četiri mesta prema današnim bodovima zauzele bi Italija (trećeplasirana), Argentina (šestoplasirana), Slovenija (sedmoplasirana) i Srbija (devetoplasirana).

Bez karte su i Kuba, Holandija, Turska, Iran... To su ekipe koje imaju najveće šanse da preskoče gore navedene reprezentacije i uskoče u avion.

Orlove čeka zanimljiva Liga nacija, u kojoj će morati da beleži pobede kako bi zadržala poslednju poziciju koja vodi u Pariz. Biće teško, ali ne i nemoguće.



tagovi

fivbKvalifikacije za Olimpijske igre 2024.Muška odbojkaška reprezentacija Srbijemuška odbojkaška reprezentacija SlovenijeIgor Kolaković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara