Tajson Fjuri (levo) i Entoni Džošua (©AFP)
Tajson Fjuri (levo) i Entoni Džošua (©AFP)

Fjuri i Džošua dogovorili obračune

Vreme čitanja: 1min | čet. 11.06.20. | 20:42

Dva puta će WBC i IBF-WBA-WBO šampioni ukrstiti rukavice

Kako pišu, zapravo tvrde britanski mediji dva njihova najveća bokserska asa su dogovorila obračune.

Naravno u pitanju su aktuelni vladara teške kategorije u najprestižnijma verzijama, WBc Tajson Fjuri i IBF, WBA i WBO Entoni Džošua. Ovu priču je potvrdio čuveni bokserki promoter, koji sada vodi brigu o karijeri Džošue, Edi Hern.

Izabrane vesti

"Napravili smo veliki napredak. Dogovor je pao, baremšto se finasijskog dela tičer. Ostalo je da sew odgovorimo oko mesta i vremena, Sve ide kako treba i verujem da će sve uskoro biti utanačeno", tvrdi Hern.

Što se tiče finansija, biće ovo bez sumnje blokbaster, a pitanje je zapravo gde bi mogao da se dogodi. S obzirom na globalnu popularnost Kralja Cigana i Ej Džeja biće napeto. Želja njihovih, lokalnih navijača je da se odmere na tlu domovine, ali lova kaže - Las Vegas.

Takođe, obojica, pre nego što uzmu jedan drugog na nišan će morati da odrade po jedan meč. Džošua ima mandatornu odbranu trona protiv još jednog Britanca, Dilijana Vajta, a Tajson će po treći put da ukrsti rukavice sa Amerikancem kojem je skinuo šampionski pojas, Dionteom Vajlderom.

A to znači da do sudara dva velika asa ne bi moglo da dođe pre druge polovine 2021. Naravno, kada se vidi i kako će proći situacija sa pandemijom virusa korona, pošto takvi mečevi pritom teško da će ići bez punog kapaciteta dvorane.


tagovi

boksborilačke veštineborilački sportovi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara