Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Fnatic kroz maglu traži put ka završnici u Riju

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.05.20. | 16:10

Protivnik pobednika poslednje sezone ESL Pro lige je compLexity Gaming (18.30)

Nakon fantastičnog uspeha i osvajanja titule u jedanaestoj sezoni ESL Pro lige, švedski Fnatic je zapao u prilično duboku krizu rezultata. Toliku, da bi mogao da propusti završnicu ESL One turnira u Riju, pošto sa skorom od dve pobede i tri poraza trenutno zauzima šesto mesto u svojoj grupi. Pobeda protiv compLexity Gaminga se zbog toga ne sme dovesti u pitanje (18.30).

Do kraja su preostale još samo dve runde. Prva dva tima na tabeli direktno idu dalje, dok naredna dva igraju baraž. Četvrtoplasirani Team Vitality trenutno Fnaticu beži svega jednu pobedu ispred, dok je compLexity bez ikakve šanse da se nađe na završnom turniru.

Izabrane vesti

I dok će na strani compLexity Gaminga vrebati danski igrač pod nadimkom "blameF", odnosno Bendžamin Bremer. On ima rejting od 1,12, a u poslednje vreme beleži ukupno 0,67 ubistava po rundi. Sa druge strane čeka Šveđanin, "Brolan", koji je 2019. godine bio 19. na svetu. Reč je od Ludvigu Brolinu, koji ima rejting od 1,13 i 0,74 ubistva po rundi.

Uporedimo li kojim slučajem "snalaženje" na mapama, videćemo da je Fnatic bolji na Infernu, Nuke-u, Trainu i Overpassu, dok je compLexity bolji na Vertigu i Mirage-u. Zanimljivo, na mapi Dust2, oba tima imaju po 50% uspešnosti.

Dva puta su se ova dva tima sastajala do sada, a obe pobede upisao je Fnatic. Nema sumnje da će Šveđani i danas hteti da potvrde svoj kvalitet.

ESL ONE – ROAD TO RIO

Sreda

18.30: (3,20) CompLexity – Fnatic (1,30)

18.30: (1,45) Team Vitality – Ence Esports (2,55)

Napomena: Kvote su podložne promenama


tagovi

e-sportsCounter Strike

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara