Ekipa BiH (©OSS)
Ekipa BiH (©OSS)

Francuska nije dala BiH ni set

Vreme čitanja: 1min | pon. 23.08.21. | 22:08

Trikolorke preuzele četvrto mesto

Smanjile su se šanse reprezentaciji BiH da na debitantskom učešću na Evropskom prvenstvu za odbojkašice prođu u drugi krug.

U direktnom okršaju za poziciju broj četiri Francuska je ubedljivo pobedila BiH i preskočila je na tabeli grupe A – 3:0 (25:19, 25:14, 26:24).

Izabrane vesti

Samo u poslednjem setu, kada je morala da zaigra na sve ili ništa, sa više rizika, opuštenije ruke, ekipa BiH je uspela da bude ravnopravan rival Francuskinjama, kojima je ovo prva pobeda na prvenstvu.

Dva prva seta glatko su pripala Trikolorkama, koje su sada u prednosti za prolaz u narednu fazu, jer do kraja takmičenja u grupi ostali su im mečevi sa Azerbejdžanom i Belgijom, dok tim BiH ima još utakmice sa Belgijom i Rusijom u koje ulazi kao autsajder.

Elena Kazo je sa 20 poena bila najefikasnija igračica meča, a najveća podrška joj je bila Lusil Žikel sa 16 poena. U poraženom sastavu najbolja je bila Edina Selimović sa devet poena.

Nije bilo iznenađenja u popodnevnom delu programa. Turska je sa 3:0 pobedila Finsku, a istim rezultatom je Belorusija savladala Švajcarsku, kao i Poljska reprezentaciju Španije.


tagovi

Evropsko prvenstvo za odbojkašice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara