Slavlje rukometaša Srbije posle pobede u Zrenjaninu (©MN Press)
Slavlje rukometaša Srbije posle pobede u Zrenjaninu (©MN Press)

Francuzi su željni osvete, Orlovi rasterećeni u Kreteju

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.01.21. | 11:41

Rukometaši Srbije danas ide na noge ranjenim Galskim petlovima u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2022. godine. Isti tim naše reprezentacije kao i pre četiri dana u Zrenjaninu

Konačno malo radosti za napaćeni srpski rukomet. U utorak je pala strašna Francuska (27:24) u Zrenjaninu na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine. Španski stručnjak Toni Đerona pokazao se kao pun pogodak prethodnog rukovodstva RSS-a na čelu sa Božidarom Đurkovćem i Draganom Škrbićem. Uvodnim trijumfom protiv najbolje reprezentacije u istoriju donelo je tračak nade da nisu sve lađe potonule kada je u pitanju sport koji tavori godinama.

Ovim trijumfom Srbije je napravila veliki korak ka plasmanu na EP naredne godine, jer u konkurenciji Grčke i Belgije ne bi trebalo da bude problem da se izbori makar jedno od prva dva mesta ili jedno od četiri najboljih trećih koje vode na kontinentalni šampionat.

Izabrane vesti

Danas (19.00) je revanš u Kreteju. Galski petlovi su možda malo i potcenili Srbiju, a to ih je skupo koštalo. Francuze za četiri dana očekuje Svetsko prvenstvo u Egiptu gde su jedni od favorita za medalju. Ovo im je poslednja provera i nema sumnje da se očekuje bolje izdanje izabranika novog selektora Gijoma Žila koji je nasledio nekadašnjeg saigrača iz trofejne generacije Didijea Dinara.

Trrikori su u padu poslednjih godina. Smena generacija je uzela danak. Prošle godine su doživeli fijasko na EP. Nema više ni verovatno najboljeg rukometaša svih vremena Nikole Karabatića koji se oporavlja od teške povrede kolena i mogao bi da zaigra za Trikolore tek na Olimpijskim igrama u Tokiju ovog leta. Za SP je otpao i odlični bek Pari Sen Žemena Eloim Prandi.

Đerona nije mogao u Zrenjaninu da računa na Petra Nenadića, Marka Vujina, Nemanju i Vanju Ilića, Nemanju Zelenovića i Milana Milića. Oni neće igrati ni u Kreteju, pa Đerona će se osloniti na istih 19 igrača koji su bili u konkurnciji za meč u gradu u Banatu pre četiri dana.

"Biće to 100 odsto drugačija utakmica. U drugom poluvremenu u Zrenjaninu, Francuska je igrala drugačije. Očekujem teži meč, fizički zahtevniji. Pokušaće mnogo više da trče. Biće to totalno drugačija priča“, svestan je Đerona da se čuda teško dva puta događaju.

Francuska je veliki favorit. Orlovi mogu da igraju rasterćeno jer je veliki posao urađen pobedom u Zranjaninu. U prvom meču je briljirao na golu Dejan Milosavljev, a sada bi u Francuskoj šansu mogao da dobije Vladimir Cupara, takođe jedan od Top 10 golmana u svetu, čuvar mreže bogatog mađarskog Vesprema koji je bio fantastičan u svom klubu u prvom delu sezone u Ligi šampiona.

Najveća opasnost po gol Srbije preti od Dike Mema, Melvina Ričardsona, pivotmen Ludovika Fabregasa, a to su i dvojica vremešnih krila, Mišel Gigu i Lik Abalo. Golman Vensan Žerar nije imao svoj dan u Zrenjaninu, ali sada ima popravni.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO

Subota

GRUPA 1

19.00: (1,07) Francuska (16.00) Srbija (11,0)

GRUPA 5

20.00: (1,07) Poljska (16,0) Turska (11,0)

Nedelja

GRUPA 2

18.10: (1,95) Nemačka (-9.5) Austrija (1,75)

20.00: (1,10) BiH (14,0) Estonija (9,00)

GRUPA 4

17.00: (1,60) Island (8,00) Portugalija (2,85)

GRUPA 5

20.00: (1,03) Slovenija (20,0) Holandija (16,0)

GRUPA 6

14.10: (1,60) Letonija (8,00) Italija (2,85)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Toni ĐeronaRukometna reprezentacija SrbijeRukometna reprezentacija FrancuskeKvalifikacije za rukometno EP 2022.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara