"Frum je nezadrživ"
"Frum je nezadrživ"

Frum zasenio štopericu za dominaciju na Tur de Fransu

Vreme čitanja: 1min | pet. 22.07.16. | 12:23

„Nisam očekivao da ću da pobedim, mislim da je bilo najvažnije kako sam pristupio trci i da sam polako sam krenuo a onda postepeno ubrzavao", kaže Kris Frum

Frum je nezadrživ

Krisatofer Frum nezadrživo hrli ka osvajanju Tur de Fransa. Britanski biciklista, pobednik je 18. etape nakon koje mu je pošlo za rukom da čak i uveća prednost u generalnom plasmanu. Koliko je popularni Kris zapravo leteo u jučerašnjoj trci na hronometar govori podatak da je etapu dugu 17 kilometara od Salanša do skijaškog mesta Mažev nedaleko od Mon Blana okončao sa 21 sekundom prednosti u odnosu na Toma Dumolana, odnosno prosečnom brzinom od 33,2 kilometra na čas.  

Izabrane vesti

18. etapa

To je epilog prve brdska trka na hronometar koja se vozila na prestižnom takmičenju još od 2004. godine.
„Nisam očekivao da ću da pobedim danas. Mislim da je bilo najvažnije kako sam pristupio trci, polako sam krenuo i onda postepeno ubrzavao", izjavio je Kris Frum nakon što je napravio podvig zasenivši štopericu i konkurenciju.

Danas se na Tur de Fransu vozi 19. etapa u dužini od 146 kilometara. Žutu majicu nosi Kris Frum, zelenu je zadužio Peter Sagan, dok šarena majica pripada Rafalu Majki. Kada je reč o beloj majici, ona na današnjoj etapi pripada Britancu, Adamu Jetsu.

Generalni plasman

(FOTO: Action Images) 


tagovi

Tur de FransKris Frumbiciklizam

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara