Gavril Subotić (©VSS/Slobodan Sandić)
Gavril Subotić (©VSS/Slobodan Sandić)

Gavril Subotić: Hrvatska je odlična ekipa, između nas i njih nema nepoznanica, presudiće nijanse

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.06.22. | 20:51

"Godinama igraju na vrhunskom nivou, treba da obratimo pažnju na detalje"

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Budimpešte) 

Od remija Hrvatske sa Grčkom na startu Svetskom prvenstva i potom neubedljive partije Barakuda protiv Nemačke, karte su se slagale tako da u četvrtfinalu padne balkanski klasik. I složile su se. Hrvatska je kroz osminu finala stigla do megdana sa Srbijom. 

Izabrane vesti

Takmičarski ritam Hrvatska nije izgubila, do početka prvenstva igra na svaka tri dana, što nije slučaj sa Srbijom. Olimpijski šampion će svež dočekati ljutog rivala, ali ti “slobodni” dani imaju i svoje mane. Treba ih popuniti, naći meru u treningu i odmoru, ali i prave protivnike za sprovođenje selektorovih zamisli. 

Delfini su višak vremena utrošili na sparinge, po jedan u Segedinu i Budimpešti. U Gradu sunca su formu brusili sa Amerikancima, a kraj Dunava sa organizatorom turnira - Mađarskom. 

“U toku jučerašnjeg dana pre polaska iz Segedina odradili smo sparing sa Amerikancima, a jutros sa Mađarima. I sutra ćemo odraditi dva jaka treninga. Sparinzi su nam poslužili kao simulacija četvrtfinalnog meča sa Hrvatskom za određene tehničko-taktičke zadatke. Mislim da su kvalitetno odrađeni i jedan i drugi trening, treba uzeti u obzir to što smo mi, za razliku od njih, preskočili osminu finala. I dalje smo u trenažnom procesu, tako da će se u četvrtfinalu osetiti pik forme. Na treninzima ne treba očekivati da sve pršti. Sve ide svojim tokom, kako treba. Fokusirani smo i spremni”, rekao je Gavril Subotić

Problem Srbiji bi mogao da napravi bazen “Alfred Hajoš”, jer do okršaja sa Hrvatskom niti jednom neće zaigrati u tom okruženju. Čak ni na treningu. Dok se Hrvatska već upoznala kroz duel sa Gruzijom i ubedljiv trijumf u prvoj utakmici nokaut faze (13:7). 

“U suštini smo samo u Segedinu trenirali na otvoreno. U Budimpešti smo danas trenirali na zatvorenom sa pokretnim krovom, to je poluotvorena forma. Nismo osetili bazen na kome ćemo igrati četvrtfinalnu utakmicu i u tom smislu ne znam šta bih rekao po pitanju organizacije. Mi nećemo imati pristup bazenu na kome ćemo igrati najvažniju utakmicu do početka tog duela sa Hrvatima. To je negativna strana organizacije, ali kako je nama, tako je i ostalima koji su se direktno plasirali u četvrtfinale. Niko nije povlašćen u tom smislu”. 

Između Srbije i Hrvatske nema tajni. Nikad ih nije ni bilo. Ako se neki igrači iz dve repezentacije poznaju u dušu, i non stop igraju jedni protiv drugih, ali i zajedno na klupskom planu, onda su to Delfini i Barakude. 

“Hrvatska je odlična ekipa, godinama igraju na vrhunskom nivou i sa njima se dobro poznajemo. Sastajemo se sa tim momcima i na klupskoj sceni i ne verujem da postoje nepoznanice. Uvek presude nijanse koje se u datom trenutku dese, treba da se obrati pažnja na detalje”, zaključio je Subotić.


tagovi

Gavril Subotićvaterpolo reprezentacija Srbijevaterpolo reprezentacija HrvatskeSvetsko prvenstvo u vaterpolu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara