Dena Vajt i Nurmagomedov
Dena Vajt i Nurmagomedov

Gazda UFC-a: Ako Mejveder hoće boj sa Habibom, to će biti po našim pravilima!

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.10.18. | 12:12

Dena Vajt je rekao svoje, sada su na redu borci

Predsednik UFC-A (Ultimate fighting championship), najjače svetske organizacije MMA (mešane borilačke veštine) boraca, Dena Vajt želi da se ne ponovi cirkus sa meča između Flojda Mejvedera mlađeg i Konor Makgregora kada i ako ovaj prvi ukrsti rukavice sa Habibom Nurmagomedovim.

"Ako Mejveder hoće da se bije sa Habibom, to će biti u okviru UFC-a! Nećemo se boksovati sa njim. Jednom smo to uradili i dosta nam je! Ako hoće da se bori dobiće pravu borbu, pravu tuču", rekao je Vajt.

Izabrane vesti

Njemu, a i mnogima drugima, pre svega pravim ljubiteljima borilačkih veština nije se svidelo ono što se dogodilo u Las Vegasu, a to je da je UFC šampion pristao, istina za ogroman novac da uđe u bokserski ring gde je Amerikanac ipak neprikosnoven. Meč je protekao i završio se kako se završio, prekidom u 10. rundi pošto je Irac potpuno izgubio snagu io dobio gomilu udaraca. Bila je to klasična igra mačke i miša čiji je cilj bio sakupiti što više miliona od TV pretplata. U čemu se i uspelo. Ipak, Vajt i njegov tim su očigledno dobro procenili da im takav cirkus neće više proći i da time samo podrivaju kredibilitete UFC-a.

Još je mnogo pitanja u vazduhu, pre svega da li će borbe uopšte biti, pa i po kojim pravilima bi se onda i odražavala... Habib Nurmagomedov je, nakon ubedljive pobede nad Konorom Makgregorom i odbrane šampionskog pojasa u lakoj kategoriji malo "poleteo", tako da je već najavio da planira da meč sa Mejvederom bude održan u Moskvi na čuvenom stadionu Lužniji pred 100.000 gledalaca.

Sa druge strane Mejveder mlađi je potvrdio da će stati na crtu razbijaču iz Dagestana, naravno uz ogromnu kompenzaciju, ali je pitanje da li bi ovaj pristao da uđe u oktagon gde, ruku na srce nema šanse protiv ozbiljnog borca. A Habib to jeste, bez ikakve sumnje. Rusko-dagestanski borac je trenutno u lošim odnosima sa UFC-om i veliko je pitanje da li će boj sa Mejvederom uopšte dogovoriti u okviru te organizacije, ili će njih dvojica to uraditi "na svoju ruku".

Na kraju, glavno pitanje je - imaju li takve borbe uopšte smisla, osim ekonomskog...

FOTO: Reuters


tagovi

Habib NurmagomedovFlojd Mejveder juniorUFCmmaDena Vajt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara