""
""

GP motociklisti kategorično odbijaju kišnu trku u Kataru

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.02.17. | 14:05

Relativno skoro je doneta odluka da će se noćna trka u Kataru voziti bez obzira na vremenske uslove, što takmičarima zvuči kao potpuno suluda koncepcija

Komisija Dorne i FIM-a, u kojoj su se nalazili Loris Kapirosi i Franko Unićini, nedavno je proveravala aspekte koji će sačekati GP takmičare na eventualno vlažnom asfaltu staze Loris u Kataru. Delegat FIM-a za bezbednost, Franko Unićini, s tim u vezi pohvalno je ocenio svoja iskustva i rekao da refleksija vlažne staze neće uticati na bezbednost takmičara kraljevske klase.

Izabrane vesti

„Na kraju će se sve svesti na saglasnost takmičara. Žao mi je zato što nijedan vozač nije upitan pre konačne odluke. Već smo jednom razgovarali o tome na sastanku za bezbednost koji se održava petkom”, rekao je KTM-ov motociklista Pol Espargaro, na šta se nadovezuju reči Alvara Bautiste, motocikliste Aspar Dukatija.

Samo pun gas – kiša neće odložiti GP start u Kataru

„Na sve to ne gledam kao na jednostavnu stvar! Uvek postoje problemi sa refleksijom svetla, čak i kada vozite civilni motor u tim uslovima. Ne vidim tu ništa pozitivno. Ništa nećemo znati sigurno dok ne probamo. U svakom slučaju, bolje je da nemamo kišu uopšte i svi će biti srećniji“, rekao je Bautista, sa kim se slaže i Meverik Vinjales, koji se takođe zalaže za probu staze u kišnim uslovima, kako ne bi došlo do naknadnih iznenađenja.

„Ono što treba da uradimo jeste da odemo tamo i da probamo stazu., Nikada se nismo trkali noću po kišnim uslovima. Problem bi mogao da dođe ukoliko se svetlost bude reflektovala na stazu”, zaključio je jasnim tonom Meverik Vinjales.

(Foto: Action Images)


tagovi

DornaKatarkišaMeverik VinjalesMoto gpPol Espargaro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara