""
""

GP Tito je operisan!

Vreme čitanja: 1min | pet. 03.02.17. | 11:39

Ortopedski konzilijum morao je pod hitno da prebaci Rabata na operacioni sto zbog višestrukuh preloma koje je zadobio u teškom padu na Sepangu

Tito Rabat je pao u 11. krivini na testu u Maleziji. Tom prilikom je zadobio višestruke prelome, pa je prebačen na specijalizovanu kliniku u Barselonu. Po prijemu na odeljenje ortopedije, konzilijum lekara je odlučio da Rabata što pre stavi pod hirurški nož.
„Tito je imao zaista nezgodan pad u Maleziji. Nakon provere stanja u Kuala Lumpuru, konstatovano je da je bezbedno da se vrati ovde na operaciju. Nakon provere, ustanovljeno je da ima pet preloma, odnosno frakturu oba zgloba, prelom pete, obe šake, kao i prelom u stopalu. Takodje, izgubio je puno kože i mekog tkiva oko levog kolena. Ta povreda nas najviše brine. Pregled na magnetnoj rezonanci je otkrio da je povreda kolena samo na površna. Juče smo sanirali povredu desne šake, obložili i ugradili šrafove na mestu frakture radijusa, kao i na peti. Zatim smo očistili ranu na kolenu i uz malo poteškoća zašili. To nas je brinulo najviše jer smo videli da će biti teško za ušivanje“ izjavio je doktor Havijer Mir i izneo bojazan da još uvek nije siguran u brzinu oporavka motocikliste.
„Najviše nas brine njegovo koleno, zbog toga će ostati u bolnici. Rana je jako prljava, puna ostataka asfalta i kože, i to može da se inficira. Ostaće još četiri dana u bolnici, pa ćemo za dalje proceniti u zavisnosti od situacije“, zaključio je Havijer Mir.

Izabrane vesti

(Foto: Action Images)


tagovi

udesTito RabatoperacijaMoto gp

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara