(MN Press)
(MN Press)

Grandiozni Granados: Šest golova i asistencija Pijetloviću za pobedu

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.03.24. | 21:32

Novi Beograd preživeo napeti meč u Marselju – 14:13

Kao aždaja. Možda je neumesno poređenje, ali Alvaro Granados se ponaša tako da kad mu odseku jednu glavu, nikne druga. U finalu Prvenstva Evrope je doneo pobedu Špancima protiv Hrvata, u polufinalu Svetskog prvenstva bio neprepoznatljiv, ali je posle toga jedan od najboljih igrača planete u ovom trenutku pokazao da je psihološki stabilan. Minulog vikenda se postarao da Novi Beograd savlada Crvenu zvezdu u derbiju srpskog prvenstva, da bi na gostovanju Marselju bio najuticajiniji igrač ekipe Živka Gocića za drugu pobedu u isto toliko kola novoformirane Grupe A Lige šampiona.

Novi Beograd je dobio napeti meč 14:13, zato što se oslonio na vaterpolistu koji pravi razliku. Bombarduje gol rivala i ima osećaj za kombinatoriku. Zato se i desilo da je maltene sam vukao gostujući sastav kroz izazove bazena u Francuskoj, a onda se ispostavio kao kjučni faktor.

Izabrane vesti

Na 38 sekundi pre kraja Alvaro je dodao loptu Dušku Pijetloviću, čime je zabeležio asistenciju za prvi gol srpskog centra na utakmici. Ispostavilo se, presudan, jer je njime konačno slomljen otpor Marselja. Bilo je to prvo vođstvo Novog Beograda još od početka druge četvrtine, a u međuvremenu je gubio 5:8.

Pre Pijetlovićevog pogotka, Alvaro Granados je bio precizan čak šest puta. Osim njih dvojice, za Novi Beograd, strelci su bili još Nikola Jakšić (tri), Angelos Vlahopulos i Filip Filipović (po dva).

Srpskom prvaku ovo je bila druga pobeda u Grupi A iz dva kola. Isti učinak ima Pro Reko, pošto je italijanski tim savladao Jadran – 13:10.



tagovi

Alvaro GranadosVK Novi BeogradvaterpoloLiga šampiona u vaterpolu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara