""
""

Grbić: Ko zna šta bi bilo da smo dobili prvi set...

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.10.15. | 22:00

“Moramo da ovaj meč ostavimo što pre iza sebe i da počnemo da razmišljamo o narednom duelu u utorak. Važno je da uđemo maksimalno koncentrisani i agresivni u meč i da se tom pobedom što bolje spremimo za četvtrtfinale“, poručio je selektor odbojkaša Srbije

Selektor odbojkaša Srbije Nikola Grbić rekao je posle poraza (3:1) od Rusije na prvenstvu Evrope da njegova ekipa nije izdržala pritisak rivala u drugom delu meča, ali da igrači ne smeju mnogo da razmišljaju o ovom neuspehu.
“Žao mi je što smo bili na našem nivou samo u prva dva seta. U trećem kad su Rusi počeli da rizikuju na servisu, a to je njihov stil, nismo izdržali pritisak. Jednostavno, izgubili smo strpljenje. Žao mi je i za prvi set, bili smo egal i igrali poen po poen. Da smo ga dobili, ko zna šta bi bilo“, naveo je Grbić posle utakmice u italijanskom mestu Busto Arsicio.

Izabrane vesti

U osmini finala rival Srbije, koja je ovim porazom zauzela drugo mesto u grupi, biće Estonija.
“Moramo da ovaj meč ostavimo što pre iza sebe i da počnemo da razmišljamo o narednom duelu u utorak. Važno je da uđemo maksimalno koncentrisani i agresivni u meč i da se tom pobedom što bolje spremimo za četvtrtfinale“, poručio je on.

Srednji bloker Marko Podraščanin kaže da je uprkos porazu, video neke dobre stvari u igri svoje ekipe.
“Prva dva seta bili smo stvarno dobri, držali se uz kvalitetan nivo servisa. Držali smo njihove srednjake. Kasnije im je proradio servis, a nama stao. Videlo se dosta dobrih stvari, ne bi trebalo da padamo sada. Najvažnije utakmice kreću za dva dana, moramo da se što bolje spremimo za Estoniju, a onda i za četvrtfinale koje je najvažnija utakmica na ovom šampionatu“, kazao je on.

Korektor srpske reprezentacije Aleksandar Atanasijević smatra da je ekipa pokazala da može da se nosi sa najjačim rivalima.
“Nismo ispoštovali dogovor iz svlačionice, Rusi su bili sjajni u bloku, oni su uvek nadmoćni u tom elementu. Moramo da budemo smireniji u prijemu, dizanju i napadu i tražiti bolja rešenja. Dokazali smo u drugom setu da možemo da se ravnopravno nosimo sa najboljima na svetu. Osmina finala je izuzetno važna, nema više prava na kiks. Dosta će nam značiti dan odmora. Ako hoćemo visok plasman, moramo da dobijemo jake ekipe“, dodao je on.

Pratite MOZZART i na Vajberu

(FOTO: MN Press)


tagovi

SrbijaNikola GrbićMuška odbojkaška reprezentacija SrbijeEvropaep u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara