Nikola Grbić sa pomoćnicima (©FIVB)
Nikola Grbić sa pomoćnicima (©FIVB)

Grbić trenutno na vrhu: Poljaci gubili 0:2 od Irana, ali uspeli da se izvuku

Vreme čitanja: 1min | čet. 08.06.23. | 14:12

Pobednik odlučen posle pet uzbudljivih setova

Reprezentacija Poljske će sigurno igrati na završnom turniru Lige nacija, jer je Gdanjsk domaćin finalnih mečeva. Ali, bez obzira na taj podatak, Grbićev tim sigurno neće protivnicima prepuštati pobede. To pokazuju rezultati na startu.

Posle dva odigrana kola, Poljska ima dva trijumfa i sa vrha gleda ostale rivale. U prvom kolu slavili su protiv Francuske - 3:1, a u drugom su posle mnogo prolivenog znoja došli do trijumfa protiv Irana - 3:2 (23:25, 23:25, 25:21, 25:15, 15:13).

Izabrane vesti

Gubili su 0:2 u setovima, ali su uspeli da se izvuku. Trgli su se u pravom trenutku, zaigrali bolje i režirali veliki preokret. U naredna tri čina vodili su glavnu reč, pa pobeda na kraju nije izmakla.

Kao najefikasniji u pobedničkom taboru izdvojili su se Kamil Semenjuk i David Dulski. Njih dvojica su upisali po 16 poena. U poraženom sastavu najviše poena je osvojio Amin Esmailnezhad.

Poljska na prvom mestu ima skor 2-0, dok Iran do sada zabeležio dva neuspeha. U narednom kolu Grbićevi momci igraju sa Bugarskom u petak od 9.10, a Iranci će prvenac tražiti u duelu sa Kinom u subotu od 8.40.

LIGA NACIJA ZA ODBOJKAŠE - PRVI VIKEND

Četvrtak

Brazil - Nemačka 3:1

Slovenija - Bugarska 0:3

Srbija - Kina 3:0

Poljska - Iran 3:2

17.00: Holandija - Kuba

22.30: Italija - SAD



tagovi

Muška odbojkaška reprezentacija PoljskeLiga nacija za odbojkaše

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara