Marko Radulović (©MN Press)
Marko Radulović (©MN Press)

Grci pobegli sa giljotine u Kragujevcu – Radničkom samo bod; Filipović izbombardovao moćni Pro Reko

Vreme čitanja: 3min | uto. 15.11.22. | 21:40

Fenomenalne utakmice na startu Lige šampiona...

Kakav početak za srpske pečalbare u Ligi šampiona! Kragujevački Radnički podigao je ulog, najavio napad na završni turnir Lige šampiona, ali je sebi otežao posao. Četa Uroša Stevanovića – nedavno stupio na dužnost selektora Srbije umesto Dejana Savića – ispustila je kapital od četiri gola i pobedu nad Vuljagmenijem (9:9), dok je prvak Grčke stavio do znanja Pro Reku (9:7) da u Beogradu neće tako lako do het-trika i rekorda.

Debitovao je Igor Milanović pobedom na klupi Olimpijakosa u Ligi šampiona i na neki način revanširao se Sandru Suknu za prošlosezonski poraz u finalu sa Novim Beogradom na peterce, a čovek odluke bio je – Filip Filipović. Sevala je levica najboljeg vaterpoliste sveta, ispalio je tri projektila i aktuelni evropski šampion nasukao se na hridi u Pireju.

Izabrane vesti

Vladimir Vujasinović vraća se u Grčku iz Srbije sa bodom, ni trener Vuljagmenija, kao ni kragujevačkog kluba nije u potpunosti zadovoljan. Kiseo osmeh posle premijere, jer se i Grci nadaju odlasku na finalni turnir, a upravo bi utakmice sa Radničkim i splitskim Jadranom mogle da budu prelomne tačke u maratonskoj trci. No, preterano da žali ne može, jer su Kragujevčani prokockali ozbiljnu prednost, a imali su i šut za pobedu s pola terena, ali golman Lazar Dobožanov nije bio precizan.

Strahovito oscilira Radnički, ispustio je Crvenu zvezdu protekle sedmice, sada i Vuljagmeni, i prvotimci će zbog opuštanja “snositi sankcije”. Pobegao je Vuljagmeni sa giljotine, a svaki put kada se činilo da mu nema spasa i da će bodovi ostati u srcu Šumadije ukazivao se – Nikolaos Papasifakis. Poništio je u finišu dva gola prednosti domaćina, doneo je bod grčkom timu i sa pet golova bio daleko najefikasniji akter u sudaru dva vicešampiona.

Radnički je imao nekoliko izvanrednih perioda igre u kojima se Nikola Lukić istakao maestralnom asistencijom u stilu Felipea Peronea – iz kornera na dva metra – za Nemanju Vica; Marko Radulović prodorom, koji je njegova specijalnost, i dve strele; a Josip Vrlić šraubom. Sa lakoćom se hrvatski sidraš odvajao od čuvara, uspevao je da iznudi isključenja, ali u napadima sa igračem više nije bio dobar Radnički kod prenosa.

Dopustio je srpski vicešampion Vuljagmeniju da se vrati, katastrofalno je igrao u trećem periodu i ponudio mu se. Oberučke je tim Vladimira Vujasinovića prihvatio poklone. U završnici su mu naruku išle i odluke sudija, koje su videle da je Miloš Ćuk prešao liniju šest metara posle faula i poništile su gol. Svaku krizu Vuljagmenija prekidao je Nikolaos Papasifakis, a bitne golove postigli su i Esfatios Kalogeropulos – prelep lob na isteku napada, pogodio uz zvuk sirene – i Dimitrios Nikolaidis.

Olimpijakos je minule sezone doživeo fijasko u Ligi šampiona, nije se kvalifikovao na završni turnir. Džakove novca prosuo je uzalud i ovoga leta nije sedeo skrštenih ruku. Angažovao je Igora Milanovića i dva kapitalca – Aleksandrosa Papanastasijua i Martona Vamoša. Ni sa jednim od njih nije promašio, takav je prvi utisak, ali je i dalje prva zvezda tima Filip Filipović. I prva haubica.

Od levice Filipa Filipovića i dalje se trese cela Evropa. Moćni Pro Reko, desetostruki osvajač Lige šampioona i aktuelni prvak, nastradao je od nje u Pireju. Najbolji vaterpolista sveta i Aleksandros Papanastasiju su udruženim snagama “odrubili glavu” slavnom italijanskom klubu, kome nije pomogla ni fenomenalna partiza mađarskog bombardera Gerga Zalankija, koji je dao četiri gola.

LIGA ŠAMPIONA - 1. KOLO: 

GRUPA A 

Utorak

Dinamo Tbilisi - Barseloneta 8:14

Olimpijakos - Pro Reko 9:7

Hanover - Jadran Split 8:10

Radnički - Vuljagmeni 9:9


GRUPA B 

Sreda

19.00: Jug Dubrovnik - Breša

19.00: Sabadelj - Ferencvaroš

19.30: Špandau - Novi Beograd

20.00: Marselj - OSC Budimpešta



tagovi

Liga šampiona u vaterpoluVK RadničkiVuljagmeni

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara