""
""

Gruzija zove TCR automobilističke sokolove!

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.03.17. | 10:58

Dušan Borković prvi put u novoj sezoni pokreće “đulijetu” već u petak, dok je trka u Gruziji zakazana već za nedelju

Nova pista u Gruziji, u petak će po prvi put ugostiti viozače TCR Internacionalne serije! Kako će se Dušan Borković snaći u Alfa Romeovoj “đulijeti”, ostaje da vidimo. Sigurno je samo da će takmičenje proizašlo iz glave Marčela Lopija u nastupajućoj sezoni biti izuzetno zanimljivo. Ukratko, takmičarski grid popunjava se većim brojem automobila različitih marki, pa će biti zanimljivo posmatrati kako će Alfa Romeo, Audi, Seat, Honda i Folksvagen pristupiti svojim izvedbama TCR homologizacijskih varijacija!

Izabrane vesti

Borković Đulijetom zavodi TCR piste

Prvi izlazak na autodrom u Rustavi, takmičari će imati u petak. Predviđene su test vožnje u trajanju od dva sata za upoznavanje sa vozilima i potpuno novom stazom u TCR kalendaru. Zvaničan takmičarski program startovaće u subotu, a kreće se sa dva polučasovna treninga. U poslepodnevnim časovima svih 16 vozača učestvuje u prvoj kvalifikacionoj rundi. Nakon toga, na pisti će se naći 12 najbržih vozača, pa će na osnovu tih rezulata biti formiran startni raspored.

El grande Mikica – Evropo čuvaj se! (VIDEO)

Stižemo i do nedelje, odnosno TCR takmičarskog dana. Voziće se dve trke od po 15 krugova i to u ranim popodnevni satima po gruzijskom vremenu. Pre toga, dakle ujutru vozačima i timovima će biti na raspolaganju termini od po 10 minuta za poslednju proveru i dotezanje podešavanja vozila pred izlazak na konačan okršaj.

Važna informacija je da će se i ove sezone u TCR Internacionalnoj seriji timovi takmičiti za vozačku, ekipnu, ali i za titulu u konkurenciji za automobil sezone. U konkurenciji timova, ali i modela vozila bodovaće se plasmani dva najuspešnija vozača iz jednog tima, kao i istih marki automobila.

Zoologija TCR trkačkih staza – dolazi “ RS 3 LMS” gospodar prstenova

(Foto: Print Screen)


tagovi

Dušan BrkovićGruzijaTCR

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara