Habib Nurmagomedov ©Reuters
Habib Nurmagomedov ©Reuters

Habib i Gejdži prošli test

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.10.20. | 21:15

Rezultati negativni, sve je spremno za UFC 254

Možda i najiščekivanija borba ove MMA sezone, bitka između aktuelnog vladara lake lake kategorije UFC organizacije, Habiba Nurmagomedova i čoveka koji je „obavljao“ u međuvremenu tu dužnost, Džastina Gejdžija više nema nikakvu prepreku.

Izabrane vesti


Naime, testovi svih učesnika borilačke večeri UFC 254 pokazali su da nema pozitivnih na virus korona, što je svakako lepa vest u ova čudna vremena. Borilačko veče se održava u Abu Dabiju u noći između subote i nedelje u specijalnoj biosferi, tako da su uslovi optimalni. To se već pokazalo po povratku UFC-a pre tri meseca kao odlino rešenje, što se ovim potvrđuje.

Mnogo se očekuje obd glavnog boja gde će se videti ko je zaista najbokji u lakpj kategoriji. To će ujedno biti i povratnička borba za Nurmagomedova nakon više od godinu dana odustva iz oktagona. Dagestanac, do sada neporažen sa impresivnim profi skorom 28-0, je nakon davljena Konora Makgregora, pa zatim i Dastina Poirea imao ugovoren meč sa izazivačem Tonijem Fergusonom.

UFC 254 - PAROVI I KVOTE

Međutim, kada je izbila pandemija Nurmagomedov je odlučio da ostane u rodnoj republici u Ruskoj Federaciji, što se pokazalo kao greška. Pre svega ne zato što je bio izolovan od sveta sve do leta, nego zato što je njegov otac i trener, Abdulmanap, inače srčani bolesnik izgubio bitku sa opakim virusom. Pošto UFC nije imao rešenja, dok je Habib bio zaključan na Kavkazu, Feguson je pružio priliku Gejdžiju što je ovaj na veliko iznenađenje iskoristio dominantnim nastupom i osvajanjem naziva "interim" šampiona. I tako se krvavo izborio za priliku da se okuša sa najboljim.


Sa mnogo motiva je prvi muslimanski vernik sa UFC šampionskim pojasom došao u njegovo omiljeno stecište, Ujedinjene Arapske Emirate, pre svega da pobedi u spomen na oca. Ali, Amerikanac je tvrd i uporan, neustrašiv i već je pokazao da je opasan kada niko ne računa na njega. MOZZART i ovaj put nudi kvote za sve mečeve na UFC 254.


tagovi

mmaUFCHabib Nurmagomedovborilačke veštineborilački sportovi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara