(©Pro Recco)
(©Pro Recco)

Halande, ajmo opet kako samo mi znamo: Neka krpe mreže i u vaterpolo Ligi šampiona i da još jednom zalijemo tripletu

Vreme čitanja: 14min | uto. 26.09.23. | 08:12

Mančester Siti pobedom nad Crvenom zvezdom krenuo u odbranu evropskog trona, na potezu je Pro Reko

Ni izbliza se u fudbalu i vaterpolu ne obrću slične svote novca, to su dva univerzuma bez dodirnih tačaka. Ili ipak ima nekih? Tripla kruna je tripla kruna, jednako se vrednuje. Ulaganje arapskih vlasnika konačno se isplatilo, Mančester Siti se dočepao “ušatog pehara” i stao u red besmrtnih. Gvardiolinom čoveku od poverenja sinula je ideja: Kad smo već postali deo odabranog društva, hajde da drugujemo sa sebi sličnima, sa onima u čijem vlasništvu su tri pehara. I stigao je poziv slavnom italijanskom Pro Reku.

Apsolutno nije nikakva slučajnost što je to palo na um Manelu Estijarteu, koga na Etihadu svi oslovljavaju sa "šefe". Savetnik Pepa Gvardiole šest puta je učestvovao na Olimpijskim igrama, vodio je vaterpolo reprezentaciju Španije do zlatne medalje i 15 godina bio kapiten. I nikakve veze nije imao sa fudbalom dok nije dobio poziv da se priključi stručnom štabu FK Barselone, kasnije da bude deo Bajerna, pa sada Građana. Jednog od najvećih vaterpolista svih vremena zvali su Maradona, bio je strah i trepet za golmane krajem prošlog veka i zajedno sa Pro Rekovim predsednikom Mauriciom Felugom organizovao je susret prvaka Evrope. 

Izabrane vesti

Italijanski gigant dobio je poziv Mančester Sitija i dileme nije bilo - tako nešto se ne odbija. Manel Estijarte i Pep Gvardiola ugostili su Mauricija Feluga, hrvatskog trenera Sandra Sukna, Gonsala Čala Ečenikea, Nikolasa Prešutija, Đakoma Kanelu, Frančeska di Fulvija, sa čijim ocem je čuveni španski šuter delio bazen. Na Etihadu su fudbalske i vaterpolo zvezde “kovale” planove kako da ostanu tu gde su, te razmenjivali poklone pred početak Lige šampiona. 

(©Pro Recco)(©Pro Recco)

Pro Reko je doneo sreću Građanima, okrenuli su Crvenu zvezdu u Mančesteru i uspešno krenuli u odbranu evropske krune, a sada je red na - Pro Reko. Trostruki uzastopni prvak Starog kontinenta će i u novom formatu pokušati da produži dominaciju u vaterpolu, a takođe se i približi Real Madridu po broju kontinentalnih titula. Ima ih tri manje od Kraljevskog kluba. Kako je krenuo, neće mu biti potrebno previše vremena da ga sustigne. Možda i prestigne... 

Kako god, dobar marketinški potez napravljen je pred početak nove sezone vaterpolo Lige šampiona. Mauricio Felugo pokazao je da ima nos za biznis, inicijativa Manuela Estijartea urodila je plodom. Finansijski gledano spojena su dva sveta bez mnogo dodirnih tačaka, spojeni su sunarodnici Sandro Sukno i Mateo Kovačić, kao i Hulijan Alvarez i Gonsalo Ečenike. Ali i dva vrsna golgetera. Erling Haland i Frančesko di Fulvio su razmenili rekvizite, dres za kapicu.

Do nekog novog viđenja, sasvim moguće vrlo brzog. I te kako su i jedni i drugi favoriti da podignu trofej Lige šampiona. 

GRUPA A (NOVI BEOGRAD, BREŠA, SABADELJ, STEAUA BUKUREŠT) 

(©MN Press)(©MN Press)

Dva učešća u Ligi šampiona i - dva finala. Novi Beograd nije iskoristio povlasticu u vidu organizacije završnog turnira i zagarantovanog učešća na njemu, u oba navrata potukao ga je Pro Reko i sada će mu daleko teže biti da se domogne evropskog trofeja. Format je drugačiji, Fajnal ejt više ne postoji, vraćen je Fajnal for. I pride će klubovi morati da prođu kroz dve grupe da bi se na njemu našli. 

Uprkos silnim promenama, novobeogradski sastav je ponovo jedan od glavnih kandidata da se nađe na finalnom turniru. Živko Gocić je bogatiji za veliko iskustvo, takođe se dobro upoznao sa mogućnostima igrača i angažovana su kvalitetna pojačanja. Filip Filipović je parafirao, odmah dobio i kapitensku traku i sa Duškom Pijetlovićem, kao i Milošem Ćukom, trebalo bi da najviše da doprinesu stabilizaciji ekipe u kriznim trenucima. 

Pozitivna stvar za Novi Beograd je i ostanak Nikole Jakšića, sklopljen je dogovor sa jednim od najboljih, ako ne i najboljim bekom na svetu, a minutažu će deliti sa Radomirom Drašovićem i Dimitrisom Skumpakisom. Promenjena su oba golmana, Žoao Pedro Fernandes i Radoslav Filipović su otišli, a mrežu će u novoj čuvati Italijan Frančesko de Mikelis i Lazar Dovožanov. Srpski golman jedan je od četvorice igrača koji su kapicu Radničkog zamenili opremom novobeogradskog kluba. Pored njega to su Miloš Ćuk, Marko Radulović i Nikola Lukić

Što se odlazaka tiče, redove srpskog šampiona napustili su Dušan Mandić, Strahinja i Viktor Rašović, Nika Šušiašvili, te pomenuti golmanski tandem. Ipak, iako Živko Gocić umnogome ima drugačiji igrački kadar, prolazak prve grupe ne bi trebalo da se dovodi u pitanje. Novi Beograd je prvi favorit, a zatim Breša. 

(©Starsport)(©Starsport)

I italijanski klub je podmladio sastav, i to drastično. U novu sezonu ušao je samo sa trojicom stranaca: srpskim centrom Đorđem Lazićem, crnogorskim golmanom Petrom Tešanovićem i Maksom Irvingom. Breša je šest godina zaredom igrala na završnom turniru i borila se za evropsku titulu - doduše, nikada bolje plasirana od trećeg mesta - ali teško da će to sada ponoviti. 

Kostur ekipe je promenjen, Alesandro Bovo ostao je bez udarnih igala. Kristijan Prešuti se penzionisao i to je nešto na šta su u Lombardiji bili spremni. Ali ekipu su tokom leta napustili hrvatski reprezentativac Konstantin Harkov, iako je potpisao novi ugovor, Edoardo di Soma, Stefano Lungo i Boris Vapenski. I pritom igrači su ili prebacivani iz mlađih kategorija ili su potpisane domaće snage iz manjih klubova na Apeninima. Jedino je američki šuter Maks Irving “perovereno” ime. 

Neće biti lako Breši da izađe na kraj sa Sabadeljom. Prst sudbine udesio je tako da se opet nađu u istoj grupi. Zanimljivo, italijanski klub odbio je da plati specijalnu pozivnicu, na njegovo mesto uskočili su Španci, a Alesandro Bovo je morao kroz kvalifikacije i pobedom nad Radničkim je obezbedio novo učešće u grupnoj fazi. 

Španci su se rukovali sa levorukim šuterom Blajem Maljarahom, Albertom Barosom, Stefanom Vidovićem, Oskarom Asensiom... Golman Eduardo Lorio nije menjao adresu, kao ni Kanstantsin Averka i da nije bilo odlazaka Bernata Sanauhe u Sabadelj, odnosno beka Serhija Kabanjasa u dubrovački Jug, slovio bi Sabadelj za drugog favorita u grupi.

Jedan od tri tima će izvisiti, evropsku odiseju će nastaviti u Kupu Evrope, a sasvim sigurno tamo će i Steaua iz Bukurešta. Jeste osvojila duplu krunu u Rumuniji, vratila se u Ligu šampiona posle jednogodišnjeg odsustva, međutim, nema ekipu za ekipu. Crnogorski vaterpolisti Nebojša Vušković i Filip Klikovac dodati su na domaću bazu, a glavna uzdanica biće Todor Fulea

Ipak, čudo ne treba očekivati...

GRUPA B (PRO REKO, OLIMPIJAKOS, JUG DUBROVNIK, DINAMO TBILISI) 

(©MN Press)(©MN Press)

Pro Reko je otišao na “savetovanje” u Mančester, mada, veliko je pitanje ima li šta što Sandro Sukno ne zna. Hrvat je prevremeno završio karijeru, bacio se u trenerske vode i u prvim sezonama dva puta popeo klub na krov Evrope. Do njegovog dolaska post je trajao šest godina.

Opet će slavni italijanski klub biti prvi favorit za titulu, ali isto tako mu neće biti nimalo jednostavno da prođe prvu fazu takmičenja. Možda to bude i najteži deo posla. Kuglice su na žrebu uparile tri višestruka osvajača Lige šampiona, napravljena je grupa smrti: Pro Reko, Olimpijakos, Jug Dubrovnik i prežaljeni Dinamo iz Tbilisija. 

Izvesno nikome u Liguriji nije drago što će od samog starta morati da budu na velikom broju obrtaja, no ovo je isto tako prilika da se poravnaju stari dugovi. U vitrinama Pro Reka je 11 pehara Lige šampiona, bio bi još koji da nije bilo pirejskih crveno-belih i Dubrovčana. Više puta su im dolazili glave u bližoj prošlosti. Sandro Sukno će biti na oprezu, ali će u derbi susrete ulaziti sa spoznajom da ima jači tim od rivala. 

Nisu previše menjali Italijani. Potpisali su grčkog gorostasa Konstantinosa Kakarisa, koji je prethodnih sezona bio član Juga, te odlučili da ove godine promovišu supertalentovanog Frančeska Kondemija. Okosnica je ostala nepromenjena, i dalje su tu Frančesko di Fulvio, Aleksandar Ivović, Aron Janger, Đakomo Kanela, Gonsalo Ečenike, Gergo Zalanki, Ben Halok, golman Marko del Lungo.

Ekipa od koje se ledi krv u žilama. 

Olimpijakos je hteo to ili ne rekonstruisao igrački kadar. Dve godine zaredom cilj nije ispunjen.Prvo se nije plasirao na završni turnir Lige šampiona, da bi potom bio zaustavljen u čevrtfinalu. Filip Filipović je prešao u Novi Beograd, a pomalo iznenađujuće posle samo jedne sezone Igor Milanović je digao sidro i trenersku palicu preuzeo je hrvatski strateg Hrvoje Koljanin. Overio je još jedan grčki klub, pošto je prethodno bio trener Vuljagmenija, a upravo je u bivšem klubu pazario. 

Vladimir Vujasinović je drastično unapredio igru Dimitriosa Nikolaidisa i Janisa Alafragisa, pa je logičan sled bila selidba u Pirej. Dvojac je pojačao pirejske crveno-bele, a Nikolaidis će sa Lukom Lončarom činiti centarski tandem. Vetar u leđa trebalo bi da bude svetsko srebro grčke reprezentacije, gro igrača je iz Olimpijakosa: Konstantinos Genidunijas, Aleksandros Papanastasiju, golman Emanuil Zerdevas, Jorgos Dervisis, Janis Funtulis, Nikolaos Gilas. Na sve njih treba dodati i mađarskog levorukog bombardera Martona Vamoša, kao i hrvatskog beka Andra Bušlja i golmana Marka Bijača

Još samo da Hrvoje Koljanin sve ukomponuje. 

(©MN Press)(©MN Press)

Tradicionalno u Dubrovniku vole da se oslone na domaću bazu, da u prvom timu dominiraju igrači rođeni u gradu ili u njegovoj blizini, međutim, ovoga leta su posegli za drugačijom taktikom. Donekle je ona bila uslovljena i odlascima. Na to da će kapiten Loren Fatović dići sidro i pride potpisati za glavnog konkurenta u Hrvatskoj - splitski Jadran, malo ko je očekivao. Ali, isto tako je napravljen veliki transfer u suprotnom smeru. U Gruž je stigao bek Rino Burić.

Nisu ista pozicija, ali po kvalitetu bi se moglo reći glava za glavu. Definitivno će Jug biti jači na bekovskoj poziciji nego što je bio lani, iako je i Matijas Biljaka krenuo put Splita. Konkurenciju je zaoštrio španski reprezentativac Serhio Kabanjas, nadopunjivaće se sa Rinom Burićem, povremeno će uskakati i univerzalac Marko Žuvela

Bekovska pozicija jača, a centarska - slabija. Odlazak Konstantinosa Kakarisa teško da iko može da nadomesti, bio je izuzetno jak adut Vjekoslava Kobešćaka na liniji dva metra. Sada će mnogo toga zavisiti od Gorana Grgurevića, kao i kanadskog reprezentativca Bogdana Đerkovića. U Dubrovniku bez ikakve dileme očekuju da Toni Mozara, Ivan Vukojević i Hrvoje Zvono dodatno napreduju, da Toni Popadić bude pouzdan kao i svih prethodnih sezona, a Maro Joković da, iako je zašao u pozne igračke godine, još koji put prospe magiju po bazenu.  

Jug će pokušati da isprati Pro Reko i Olimpijakos, da im zada udarac i potencijalno pošalje u Kup Evrope, gde je “već viđen” Dinamo Tbilisi. Gruzini su redovni u grupnoj fazi Lige šampiona, dosta ulažu u klupski vaterpolo i rade na tome da se približe najboljim evropskim ekipama. Ipak, još su i suviše daleko da bi sa njima mogli da se porvu. Strategija je ostala nepromenjena: domaća baza, plus vaterpolisti sa Balkana. Boris Vapenski se vratio, pristigao je i Valjko Tankosić, najbolji strelac Crvene zvezde, a otišao Jovan Sarić

Sve u svemu, prolazak Dinama u drugu fazu Lige šampiona bio bi naučna fantastika. Na žrebu nije imao nimalo sreće. 

GRUPA C (FERENCVAROŠ, JADRAN SPLIT, CRVENA ZVEZDA, JADRAN HERCEG NOVI) 

(©MN Press)(©MN Press)

Ferencvaroš je aktivirao transfer bombu leta. Otkako je Dušan Mandić odstranjem iz ekipe Novog Beograda, glavno pitanje glasilo je: Gde će nastaviti karijeru? I za vreme trajanja završnog turnira Lige šampiona mađarski velikan je preduzeo konkretne potezem, te se ubrzo pohvalio da je sklopio pakt sa levorukim bombarderom iz Boke Kotorske. 

Čitavo leto Dušan Mandić je radio u Budimpešti, podigao fizičku spremu na zavidan nivo, što se videlo i tokom finalnog turnira kupa. Umnogome je doprineo tome da Fradi uveća kolekciju trofeja, kao i da Balaž Njeki krene u pravom smeru. Godinama je bio pomoćnik Žolta Varge, no kada je iskusni stručnjak prihvatio da preuzme kormilo reprezentacije, od toga trena sve je bilo podređeno usmeravanju Njekija.

Uskočio je u cipele Žolta Varge i za sada se dobro snalazi. Olakšan mu je posao sa Dušanom Mandićem, stigao je i kapitalac u vidu italijanskog univerzalac Edoarda di Some. Kada se na sve to doda da je od bitnijih igrača otišao samo srpski centar Nemanja Ubović, i da su tu i dalje Deneš Varga, Silard Janšik, Adam Nađ, Luka Damonte, Danil Merkulov, Stilijanos Argiropulos i golman Soma Vogel, apsolutno ne postoji dilema ko je favorit za prvo mesto u grupi. 

I u grupi C, kao i u grupi B, tri su osvajača Lige šampiona. Ferencvaroš je najmlađi, a u trećem milenijumu do pehara je došla i Crcvena zvezda. Srpski vicešampion je išao težim, zaobilaznim putem do grupne faze. Morao je da prođe kroz kvalifikacije i u njima se poigrao sa protivnicima. Sve to ide u prilog tezi da rezultati sa Aleksandrom Filipovićem na klupi nisu nikakva slučajnost. Osvojen kup, drugo mesto u srpskom prvenstvu i kao šlag na torti povratak u društvo najboljih. 

Crveno-beli imaju iskusan sastav, ne menjaju ga godinama (Gavril Subotić, Ivan Basara, Dušan Marković, Vladimir Mišović, Vuk Milojević, Marko Radović, Miloš Vukićević, Lukas Seman...). Korekcije su minimalne. Tako su za vreme trajanja letnjeg prelaznog roka izvršili dve rokade. Veljko Tankosić je napustio klub posle devet godina, digao je sidro i Bojan Banićević, a u klub su se vratili Draško Gogov i Nikola Bursać. Najveći pomak napravljen je na polju fizičke spreme. 

Neće Beograđani imati presiju, nisu previše investirali i pokušaće na uigranost da napadnu prolaz u drugu fazu. Ako ga i ne bude bilo - Kup Evrope je po meri. Tamo mogu sa svima, možda i da se obruše na još jedan evropski trofej. Uostalom, ne tako davno igrali su polufinale drugog po snazi evropskog takmičenjam, a prošle bili nadomak velikog preokreta protiv Vašaša. Mađari su kasnije podigli pehar. 

(©MN Press)(©MN Press)

Pored Crvene zvezde i Ferencaroša, i splitski Jadran je pokorio Stari kontinent. I to dva puta. Krajem prošlog veka bio je strah i trepet u evropskim okvirima, kasnije zapao u velike finansijske probleme, da bi se minulih godina podigao. Projekat je ambiciozan, Splićani su svrgnuli dubrovački Jug sa trona prethodne sezone - dobili majstoricu na Poljudu i prekinuli post - i pride mu “oteli” kapitena.

Loren Fatović bi trebalo da bude garant dobrih rezultata i da unese dozu ratničkog mentaliteta, jer takav mu je karakter. Ali,daleko od toga da je jedino veliko pojačanje ovoga leta. Jadran je iz Radničkog pokupio hrvatskog centra Josipa Vrlića; u klub se iz Breše vratio Konstantin Harkov, ruski bombarder koji nastupa pod hrvatskim barjakom na međunarodnim državnim takmičenjima; iz Juga je, pored Fatovića, došao i Matijas Biljaka. I tu nije bio kraj potpisima. 

Američki vaterpolista Tomas Gruvel se usidrio u gradu pod Marjanom, kao i Đuro Radović. Levoruki crnogorski reprezentativac je odradio suspenziju, prethodne sezone se vratio u formu u Jadranu iz Herceg Novog, igrao dobro na Svetskom prvenstvu i sada želi da pokaže sve ono što sticajem okolnosti nije u Olimpijakosu. 

Đuro Radović će izaći na megdan klubu u kome se rehabilitovao, splitskom Jadranu i Crvenoj zvezdi će konkurent za prolaz biti - Jadran iz Herceg Novog. Godinama je crnogorski predstavnik ostajao bez najboljih igrača, oslanjao se gotovo isključivo na igrače koje proizvede ili preuzme iz Primorca i Budve. Kada je postalo jasno da će biti siguran učesnik Lige šampiona, pošlo im je za rukom da privuče zvučnija pojačanja. Ruski vaterpolisti Dimitri Holod i Ivan Nagajev su stavili autogram na ugovor - obojica tokom leta igrali na Malti, kao i Filip Filipović, Andrija Prlainović, Maro Joković, Aleksandar Ivović - a ugovor je potopisao i Bojan Banićević

Kada se sve uzme u obzir, Ferencvaroš i Splićani su favoriti za prolaz, ali imaće Crvena zvezda i Novljani šta da kažu u Ligi šampiona. 

GRUPA D (BARSELONETA, MARSELJ, VULJAGMENI, ŠPANDAU) 

(©MN Press)(©MN Press)

U srpskom prvenstvu crnogorski vaterpolisti nisu zavedeni kao stranici, što se tiče Lige šampiona - jesu. Novi Beograd ima šestoricu inostranih igrača i u toj kategoriji nije lider. To su timovi iz grupe D. Marselj ih ima sedmoricu, a Špandau čak devetoricu (eventualno osmoricu, ako se Mateo Ćuk računa kao domaći zbog nemačkog pasoša). Francuski i nemački šampion su napravili legije stranaca, dok je Barseloneta sušta suprotnost. 

Katalonski klub je španska reprezentacija u malom. Stanje se ne menja nekoliko godina unazad. Okosnica je domaća, ali dolaskom Elvisa Fatovića španski tim je počeo da se otvara, naročito ka Australiji. Što i nije neočekivano, jer im je bio dugogodišnji selektor. Golman Nik Porter i Luk Paviljar bili su tu i prethodne sezone, pridodat je bek Nejtan Pauer

Hrvatski strateg je ostao pri stavu da ekipa ne treba preterano da se menja. Fran Fernandes se penzionisao, klub napustio crnogorski reprezentativac Dušan Matković, a po ukusu Elvisa Fatovića bio je Ivan Domagoj Zović. Doveo je sunarodnika da pokrije nezgodnu stranu zajedno sa Bernatom Sanauhom. Špancu neće biti potrebno previše vremena da se prilagodi, jer će biti okružen igračima iz reprezentacije i sistem mu je dobro poznat. 

Barseloneta forsira agresivnu igru u odbrani, igra na granici faula i ima munjevitu tranziciju. Iz godine u godinu napreduje, kao i španska reprezentacije, i samo je pitanje trenutka kada će ponovo biti najbolja u Ligi šampiona. Protekle sezone igrala je najlepši vaterpolo za oko, ispala je u polufinalu od Novog Beograda. Skupo su je u glavnom gradu Srbije koštali promašeni peterci. Svi stranci su tu da popune broj, da budu specijalci. Unaj Agire je zacementiran među stativama, Martin Famera i Mark Larumbe donose pregršt golova kod stative, Alberto Munaris sa disatance, a Rođer Taulj i Migel de Toro na liniji dva metra. Dok je Felipe Perone priča za sebe. Što je stariji, to je bolji. 

Španski prvak je u prvom planu zbog kvaliteta i kontinuiteta,no neće moći da se opusti nijednog trenutka. Vuljagmeni je prethodne sezone priredio senzaciju plasmanom u polufinale Lige šampiona, bio je tvrd orah i za Barselontu, koja je smogla snage da izvuče utakmicu za treće mesto i pobedom se oprosti od Beograda. Vladimiru Vujasinoviću prijao je odlazak u Atinu i rad u klubu sa mladim igračima. Unapredio je igru Dimitriosa Nikolaidisa i Janisa Alafragisa, lansirao ih u Olimpijakos, a od Efstatiosa Kalogeropulosa napravio vrsnog golgetera. 

Gotovo svi igrači su pod komandom srpskog stratega dobili na samopouzdanju, malo ko nije napredovao i sada su očekivanja zasigurno porasla. Istorijski rezultat nije ispraćen povećanjem ulaganja, žele u predgrađu Atine da ostanu poligon za mlade igrače i samo po potrebi angažuju strance. Srpski sidraš Nemanja Ubović došao je da zameni Dimitriosa Nikolaidisa, a popisao je i Semir Spahić, momak crnogorskih korena koji je rođen u Grčkoj.

(©MN Press)(©MN Press)

Vuljagmeni se prošetao kroz kvalifikacije, kroz grupu već neće moći. Imaće paklenu konkurenciju u Marselju. Ni Špandau nije naivan... 

Francuzi su razočarali prethodne sezone u Ligi šampiona. Sam je vukao Andrija Prlainović, doprinos saigrača bio je skroman i Miloš Šćepanović je odlučio da osveži ekipu. Marselj nije tražio igrače ispod radara, već je zavirio u okolno dvorišta i pokupio šta se pokupiti da. Fenomenalni mađarski strelac Kristijan Manherc je Budimpeštu zamenio Azurnom obalom, takođe i Danijel Anđal. U paketu su stigli iz OSC Budimpešte, a treće veliko pojačanje je Alesandro Veloto iz Pro Reka. 

Uroš Čučković je završio karijeru i priključio se stručnom štabu, Hanes Daube prešao u dubrovački Jug, ali tu su i dalje Andrija Prlainović, Ugo Kruzija, Ante Vukičević, Aleksandre Bue, Vladan Spaić, Mišel Bodegas, golman Dejan Lazović...

Obrni-okreni, Špandau bi trebalo da bude u podređenom položaju. Nemački velikan dugo ne figurira za najviši plasman u Ligi šampiona, ali i te kako ume da iznenadi. Minule sezone su se u Berlinu opekli i Ferencvaroš i Marselj. U međuvremenu su ekipu napustili najbolji strelac Dimitri Holod i italijanski centar Luka Marcijali, a igru bi trebalo da nose Dušan Banićević, Marin Tomasović, Tajler Abramson, Tamaš Sedlmajer, uz starosedeoce Matea Ćuka, Bilala Gbadamasija, Lasla Bakšu

Možda nemaju kvalitet za najboljih osam u Ligi šampiona, ali bi mogli opet da budu nagazna mina i odrede koga će povući u Kup Evrope. 

LIGA ŠAMPIONA - 1. KOLO: 

GRUPA A: 

Utorak

19.30: Sabadelj - Breša

19.45: Novi Beograd - Steaua Bukurešt 

GRUPA B: 

Utorak

18.00: Olimpijakos - Jug Dubrovnik

19.00: Pro Reko - Dinamo Tbilisi 

GRUPA C: 

Sreda

18.30: Ferencvaroš - Jadran Herceg Novi

19.00: Jadran Split - Crvena zvezda 

GRUPA D: 

Sreda

20.00: Barseloneta - Špandau

20.00: Marselj - Vuljagmeni



tagovi

Liga šampiona u vaterpoluVK Novi BeogradVK Crvena zvezdaPro RekoVK BrešaVK SabadeljVK SteauaVK OlimpijakosVK JugVK Dinamo TbilisiVK FerencvarošVK Jadran Herceg NoviVK Jadran SplitVK BarselonetaVK MarseljVuljagmeniŠpandau

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara