(©FIVB)
(©FIVB)

Hladan tuš od Japanaca u Brazilu, Orlovi doživeli poraz i pad na FIVB rang listi

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.05.24. | 23:46

Korak nazad na putu koji vodi ka Olimpijskim igrama

Nisu bili u najjačem sastavu, ali su i ovako prejaki za Srbiju. Japanci su večeras naneli poraz našim odbojkašima i tako ih vratili korak unazad na putu koji vodi ka Parizu. Bili su protivnici bolji u svim elementima, pa nije mogao da im izmakne maksimalni trijumf - 3:0 (25:20, 25:16, 25:22).

Kolakovićevi momci su ovim porazom izgubili pet bodova na FIVB rang listi i doživeli pad, pa se sada više ne nalaze na mestu koje garantuje odlazak na Olimpijske igre.

Izabrane vesti

Moraće u nastavku Lige nacija mnogo bolje nego na ovom meču, jer u suprotnom rasplet sigurno neće biti pozitivan.

Zanimljivu borbu vodile su ove dve ekipe u prvom setu - Japan jeste vodio glavnu reč, ali Orlovi su do jednog trenutka bili potpuno u igri. Ipak, protivnici su od 18:17 otišli na 21:17. Ta četiri poena razlike su im olakšala posao u završnici.

U drugom setu je Srbija bila ravnopravna do desetog poena, a onda je sve u nastavku bilo u znaku Japana. Bili su protivnici opasniji na servisu, mnogo ubedljiviji u napadu, snažniji u bloku... Bolje su i primali servis. Orlovi nisu imali dovoljno oružja da im se suprostave, pa je i treći set završen na sličan način kao i prethodna dva.

U našem timu nije bilo dvocifrenog igrača. Najviše poena skupili su Marko Ivović i Dražen Luburić - po osam. Uroš Kovačević i Aleksandar Atanasijević upisali su po pet. Krsmanović, Podraščanin i Mašulović po četiri.

Sve to ukupno bilo je premalo protiv motivisanih protivnika. Trenutno naš tim ima skor 1-1, a narednu utakmicu igra protiv Brazila u subotu u 2.00 časa posle ponoći. Poslednji rival je Nemačka u nedelju od 19.00 časova.

PRVI VIKEND LIGE NACIJA ZA ODBOJKAŠE

Četvrtak

Iran - Srbija 1:3

Japan - Srbija 3:0

Subota

02.00: Srbija - Brazil

Nedelja

19.00: Srbija - Nemačka


tagovi

Liga nacija za odbojkašeMuška odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara