Lazar Vićković (©VK Radnički)
Lazar Vićković (©VK Radnički)

Hrvati izrekli konačnu presudu – Radnički osuđen na domaća takmičenja; Šabac u grupnoj fazi Kupa Evrope

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.09.23. | 21:34

Završena evropska odiseja Kragujevčana...

Što je Radnički ove sezone igrao u Evropi – igrao je. Hrvati su mu izrekli konačnu presudu: osuđen je na domaća takmičenja i nastup u regionalnoj ligi. Prvo je riječko Primorje u dramatičnom finišu matiralo ekipu Uroša Stevanovića, da bi dan kasnije i šibenski Solaris učinio isto – 10:9.

Evropska odiseja Kragujevčana je završena, barem kada je reč o utakmicama koje imaju takmičarski značaj. Preostalo im je samo još da odigraju meč sa Oradeom. Ni Rumuni nisu uspeli da se izbore sa Hrvati, ni oni neće nastupati u grupnoj fazi Kupa Evrope. Primorski klubovi su u Rijeci očitali lekcije srpskom i rumunskom, pa će ruku pod ruku u glavni žreb.

Izabrane vesti

Nezaustavljiv je bio Roko Pelicarić, pet puta je tresao mrežu. Tek nešto manje ubitačan bio je Noa Burburan sa tri gola. Bili su nerešiva enigma za Kragujevčane. Ponovo je Radnički bio u egalu bezmalo ceo meč, bio je za petama rivalu i nikako nije uspevao da napravi potez kojim bi okrenuo utakmicu u svoju korist. Stalno zamah ili dva iza.

Sandro Adeišvili je šraubom minut i kusur pre kraja dao nadu kragujevačkom sastavu, imao je i napad za izjednačenje, međutim, mladi Nikola Kojić nije uspeo da probije bedem Šibenčana. Neće biti Radničkog u grupnoj fazi, neće biti ni valjevskog Valisa, ali će i dalje deo evropske priče biti – Šabac!

Nemanja Ličanin je utegao ekipu, namestio ju je dobro za sam start sezone. Niko na kvalifikacionom turniru nije izdržao protiv Šapčana duže od tri četvrtine. Oružje su položili Dinamo Bukurešt, Noazi la Sek i italijanska Ortiđa – 11:9. Kolo pre kraja tim iz Mačve overio je prolaz, nema niti jedan izgubljen bod, na vrhu je i predstoji mu još samo da odmeri snage sa valjevskim Valisom.

Nebojša Toholj i Andrija Korać bili su junaci Šapčana. Iskusni centar je i na trećoj utakmici zaredom postigao tri gola, svaki od njih pao je u drugom poluvremenu. Pogodio je na isteku treće deonice, zatim i kada se lomio meč u četvrtom periodu, a mat je stigao od Andrije Koraća. Šabac je uspeo da neutrališe sve osim Felipa Ferera, koji je održavao u životu Ortiđu, ali nije mogao sam doveka da to čini.



tagovi

LEN Kup EvropeVK RadničkiVK ŠabacUroš StevanovićNemanja Ličanin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara