Domagoj Duvnjak (©Reuters)
Domagoj Duvnjak (©Reuters)

Hrvati očima ne veruju: Neka se potuku u svlačionici, neka neko nekome udari šamar...

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.01.23. | 07:55

Goran Šprem i Petar Metličić teško podneli debakl Kauboja na otvaranju Svetskog prvenstva

Hrvati su na kolenima. Egipat ih je razbio na startu Svetskog prvenstva, pa plasman u četvrtfinale sada izgleda kao nemoguća misija. Četa Hrvoja Horvata je bila samo nemi posmatrač rapsodije Faraona.

Rukomet je u Hvatskoj nešto slično kao košarka u Srbiji, sport broj 2. Nekadašnjim asovima Kauboja teško je pao neuspeh na otvaranju.

Izabrane vesti

Nekadašnje trofejno levo krilo Hrvatske Goran Šprem poraz svoje reprezentacije od Egipta na startu je doživeo kao katastrofu.

Neka bude Argentina, neka bude kao što je nekada bilo, da doživimo šok na startu pa da odemo do kraja. Ali, nije mi lako da prihvatim ovakav poraz. Pa mi nismo tri faula napravili na celoj utakmici, kakva je ovo odbrana bila. Ne gubim veru, ne smemo je izgubiti, ali mi je neoposivo teško bilo da ovo gledam. Bez podrške golmana, bez odbrane, bez žustrine, ne mogu da shvatim“, rekao je komentator RTL-a.

Ne gubi nadu Šprem, ali očekuje da se nešto promeni.

Očekujem reakciju ekipe posle ovakvog poraza, mora je biti, pa makar se potukli u svlačionici. Ako to treba da se desi kako bi se trgli i zaigrali rukomet, neka se desi, neka se potuku. Neka neko nekome tamo udari šamar ako treba, ako je to način da se ekipa probudi“.

Na Špremove reči nadovezala se još jedna legenda, Petar Metličić, nekadašnjei trofejni desni bek Hrvatske.

"Videli ste i čuli da sve vreme ćutim, za razliku od prošle godine kada nisam ćutao. Sada je Goran onakav kakav sam bio ja pre 12 meseci u studiju. Mi godinama imamo ozbiljne probleme sa napadom, odbijamo da priznamo da nam je rukomet u slobodnom padu. Po čemu smo mi bili favoriti protiv Egipta, neka mi neko objasni? Po čemu? Egipćani imaju bolju ekipu od nas, pa to je bilo jasno i pre meča. Ne znam samo kada ćemo pogledati realnosti u oči“, govorio je u dahu Metličić.



tagovi

Domagoj DuvnjakSvetsko prvenstvo u rukometurukometna reprezentacija hrvatskeGoran Šprem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara