Tin Lučin (©Reuters)
Tin Lučin (©Reuters)

Hrvati srušili snove Zagrebu, Barsa je kaznena ekspedicija (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 02.03.23. | 22:33

EHF Liga šampiona: Visla iz Plocka pobedila Porto u gostima sa 28:27 i na mala vrata izborila plasman među 12 najboljih timova na Starom kontinentu i dvomeč sa Nantom za plasman u četvrtfinale. Branilac krune bolji od Kjelcea u Poljskoj – 32:31

Posle poraza Zagreba u Danskoj od Gudmea (29:33), Visla iz Plocka je imala sve u svojim rukama, u triler završnici je pobedila u gostima Porto sa 28:27 i izborila šesto mesto u Grupi A, poslednje koje vodi u nokaut fazu Lige šampiona.

Četu Slavka Goluže, koja bi išli dalje s bodom u Portu, rastužili su sjajni tandem Hrvata, Tin Lučin i Lovro Mihić. Oni su postigli polovinu golova poljskog vicešampiona. Lučin je zatresao mrežu Zmajeva devet puta, a Mihić pet. Zagrepčani su naređali četiri poraza u 2023. godini, pa su ostali praznih šaka i nisu uspeli da se plasiraju u Top 12.

Izabrane vesti

Visla će u dvomeču za plasman u četvrtfinale da odmeri snage sa Nantom, vicešampionom Francuske, koji je bio treći u Grupi B. Direktan plasman u četvrtfinale izborili su PSŽ, Magdeburg, Barselona i Kjelce.

Barselona je u reprizi prošlosezonskog finala Lige šampiona dobila Kjelce u gostima sa 32:31, pa je branilac trofeja završio grupnu fazu bez poraza, sa samo jednim izgubljenim bodom. Ovo je treći put u sezoni da su Katalonci dobili velikog rivala, četu Talanta Dujšebajeva. Dva puta su bili bolji u evroeliti, a jednom u polufinalu Supergloba. Neće ni vicešampion Starog kontinenta mnogo da žali za porazom jer je kao drugi izborio direktan plasman u četvrtfinale.

Francuz Timoti N’Gesan sa šest golova je bio najbolji kod Barse, dok su po četiri pogotka delo Hampusa Vaneaa i Melvina Ričardsona. Kod domaćina je raspoložen bio poljski reprezentativac, desno krilo, Arkadijuš Morito, strelac osam pogodaka, dok su po pet dali Šimon Šićko i Aleks Dujšebajev. Golmani na obe strane nisu imali svoj dan. Andreas Volf je skinuo osam lopti gostima, dok su čuvari mreže Barselone imali ukupno 10 odbrana, Emil Nilsen šest, a kapiten Gonzalo Perez de Vargas četiri.

Magdeburg je pobedio na svom terenu Dinamo sa 34:33 i poslao ekipu iz Bukurešta na Kil u nokaut fazi, dok je nemački prvak još u sredu uveče, posle poraza Vesprema od PSŽ-a, izborio drugu poziciju u grupi i plasman među osam najboljih. Srpski reprezentativac Lazar Kukić pogodio je tri puta za rumunskog prvaka. Domaćina je do trijumfa vodio Tim Hornke, strelac 10 pogodaka.

PAROVI BARAŽA ZA PLASMAN U ČETVRTFINALE

Seged – Vesprem

Visla Plock – Nant

Olborg - Gudme

Dinamo Bukurešt – Kil

LIGA ŠAMPIONA – 14. (POSLEDNJE) KOLO

GRUPA A

Sreda

PSŽ - Vesprem 37:35 (19:24)

Gudme - Zagreb 33:29 (20:12)

Četvrtak

Magdeburg - Dinamo Bukurešt 34:33 (19:17)

Porto - Visla Plock 27:28 (13:15)

GRUPA B

Sreda

Celje - Olborg 31:34 (15:19)

Elverum - Kil 26:26 (11:12)

Seged - Nant 28:28 (13:15)

Četvrtak

Kjelce - Barselona 31:32 (12:13)



tagovi

RK ZagrebEHF Liga šampionaRK BarselonaRK KjelceRK Visla Plock

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara