Luka Cindrić (©Reuters)
Luka Cindrić (©Reuters)

Hrvati za ostanak u igri za polufinale, poslednja šansa za precenjene Islanđane

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.01.24. | 11:18

Evropsko prvenstvo u Nemačkoj: Derbi dana u Kelnu, duel Mađara i Kockastih (18.00) koji bi mogao da odluči o drugom mestu u Grupi 1. Francuzi blizu borbe za medalje. Nemačka pod imperativom protiv Austrije

Francuzi su viđeni kao lideri Grupe 1 na Evropskom rukometnom prvenstvu u Kelnu. Pobedom nad precenjenim Islandom, koji je očajan na šampionatu, jedva stigao do Lankses arene, Galski petlovi bi danas (15.30) verovatno dva kola pre kraja druge runde takmičenja izborili polufinale.

Gilsi Kristjanson i drugovi su na jedvite jade izborili bod protiv Srbije, provukli se pobedom nad Crnom Gorom, a onda su demolirani od Mađarske u poslednjem kolu Grupe C,a u trileru su poraženi od Nemačke pre dva dana. Nikola Karabatić i u 40. godini igra kao mladić u Kelnu, u pretposlednjem velikom takmičenju u dresu Trikolora. Poslednji ples imaće u Parizu na Olimpijskim igrama narednog leta. Standardan je levi bek kod selektora Gijoma Žila, nekadašnjeg saigrača iz najboljih dana francuskog rukometa. Dobio je šansu pre saigrača iz Pari Sen Žermena Eloima Prandija. Dika Mem je u formi, a prvi golman je Samir Belasen koji ima prednost u odnosu na tandem iz Monpeljea, Remija Debonea i Šarla Bolzingera.

Izabrane vesti

Derbi dana je duel Mađarska – Hrvatska (18.00). Četa Ćeme Rodrigeza ima dva boda, neočekivano je poražena od Austrije, dok Kockasti nisu uspeli da “naplate“ veliku pobedu nad Španijom od 10 golova razlike, jer se Furije nije plasirala drugu rundu. Domagoj Duvnjak nije igrao protiv Francuske zbog bolesti, a mogao bi da pomogne saigračima u ključnom meču.

15.30: (1,25) Francuska (10,0) Island (4,90)

Mađari igraju rukomet koji nije lep za oko, ali koristan. Bence Banhidi, pivotmen od 207 centimetara dominirao na crti. Odigrao je meč života protiv Srbije. Ne odustaje Ćema od svog sistema, igre “dva na dva”. Na bekovskim pozicijama je četa Gorana Perkovca u prednosti. Najviše poverenja iskusni stručnjak ima u Luku Cindrića, Zvonimira Srne i Luke Lovrea Klarice mada je tu i odllični levoruki Mateo Maraš i iskusni Igor Karačić. Veliki hendikep je povreda prvog desnog beka Ivana Martinovića koji briljira ove sezone u dresu Melsungena.

Protiv Francuza je dominirao golman Neksea Dominik Kuzmanović. Hrvati imaju najtalentovaniji golmanski tandem na svetu. Tu je i Matej Mandić koji je briljirao u dresu Zagreba u Ligi šampiona u prvom delu sezone.

18.00: (3,40) Mađarska (8,50) Hrvatska (1,45)

Austrija je hit šampionata u Nemačkoj. Eliminisala je Španiju, pobedila Mađarsku, a sada će probati da iznenadi domaćina pred krcatom Lanksea arenom i 20.000 navijača. Tim Alfreda Gislasona je favorit. Andreas Volf je prva vezda Pancera, uz srednjeg beka, motora u napadu Jurija Knora. S druge strane, tim Aleša Pajoviča ima bommbardera Kila Nikolu Bilika od čijeg raspoloženja zavisi igra selekcije iz zemlje podno Alpa.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠE, DRUGA RUNDA - 3. KOLO (NEMAČKA)

GRUPA 1 (KELN)

Subota

15.30: (1,25) Francuska (10,0) Island (4,90)

18.00: (3,40) Mađarska (8,50) Hrvatska (1,45)

20.30: (1,17) Nemačka (12,0) Austrija (6,25)

***kvote su podložne promenama

GRUPA 2 (HAMBURG)

Petak

Slovenija – Portugalija 30:33 (17:18)

Norveška – Holandija 35:32 (16:18)

Danska – Švedska 28:27 (17:15)



tagovi

EHF EURO 2024Rukometni EURO 2024ep u rukometurukometna reprezentacija hrvatskeRukometna reprezentacija Mađarske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara