Domagoj Duvnjak (©Reuters)
Domagoj Duvnjak (©Reuters)

Hrvatska kreće u Mađarsku na Euro bez Duvnjaka i Cindrića, dvojac i dalje pozitivan

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.01.22. | 16:33

Hrvoje Horvat sutra će saopštiti konačan spisak

Nadali su se u Hrvatskoj da će Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić dobiti negativan test pre no što se Kauboji zapute u Segedin, ali je dan uoči puta za Mađarsku jutarnje testiranje pokazalo da je duo i dalje pozitivan.

Izvesno je da Duvnjak i Cindrić neće krenuti zajedno sa ostatkom reprezentacije u Segedin. Do daljeg će ostati u Osijeku i njihov nastup na Evropskom prvenstvu je upitan. Ali, dobiju li dva dodatna testa u 24 časa, moći će da se priključe nacionalnom timu.

Izabrane vesti

Domagoj Duvnjak, jedan od najboljih rukometaša u ovom veku, ne samo da je pozitivan, nego su mu se javili i bolovi u leđima. I zbog toga je njegov nastup još neizvesniji.

"Duvnjak i Cindrić su i dalje pozitivni, što znači da moraju ostati u Osijeku", rekao je dr Tomislav Kukin, lekar reprezentacije Hrvatske.

Selektor Hrvoje Horvat će sutra saopštiti konačan spisak putnika, a dobra vest za Kauboje je ta što niko osim pomenutog dvojca nije bio pozitivan na virus korona.

"Testiraćemo ih iz dana u dan, a kada budu negativni, moći će da se priključe ekipi. Oni su klinički jako dobro, a takođe je dobra vest da je ostatak ekipe i celi stručni štab negativan. Tako da je situacija stabilna", zaključio je dr Kukin.

Hrvatski mediji pišu da Horvat neće uputiti dodatne pozive. Ako ne dođe do promene u poslednji čas, u sastavu će se naći Nikola Grahovac i Tin Lučin, a ukoliko testiranje pred put pokađe da je Luka Cindrić negativan, sa spiska Hrvatske će najverovatnije otpasti Grahovac.

Hrvati takmičenje otvaraju duelom sa Francuskom, 13. februara. Dva dana kasnije je derbi sa našom reprezentacijom, a u poslednjem kolu sastaju se sa Ukrajinom 17. februara. Podsećamo da u drugi krug Evropskog prvenstva idu dve prvoplasirane selekcije iz svake od šest grupa. Ekipe se potom ukrštaju u dve grupe i bore za polufinale (28. januar). Finalni meč je 30. januara.



tagovi

Evropsko prvenstvo u rukometurukometna reprezentacija hrvatskeDomagoj Duvnjak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara