Lovro Paparić i Đorđe Vučinić (©Starsport)
Lovro Paparić i Đorđe Vučinić (©Starsport)

Hrvatski centar napustio Partizan: Lovro Paparić se vratio u Primorje

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.06.23. | 11:23

Iduće sezone nastupaće za klub čiji je produkt

VK Partizan je ostao bez jednog od nosilaca iz prethodne sezone – klub je napustio hrvatski centar Lovro Paparić.

Posle jedne godine u timu sa Banjice, a dve u inostranstvu, Lovro Paparić vratio se na Kantridu. Zadužio je opremu Primorja i u naredne dve sezone će biti u klubu čiji je produkt. U Rijeku se vratio, ali ne i u reprezentaciju Hrvatske, tu temu centar je ostavio po strani.

Izabrane vesti

Lovro Paparić je pre godinu dana odlučio da ne nosi kapicu Hrvatske izvesno vreme, dok ne dođe do određenih promena. Konstantno se nalazio na širem spisku reprezentacije, ali je Ivica Tucak za finalni birao daleko iskusnije Josipa Vrlića i Ivana Krapića. I teško da bilo šta selektoru Barakuda može da se spočita posle evropskog zlata.

U mlađim kategorijama je osvajao zlatne i srebrne medalje na planetarnim šampionatima, imao je zapaženu rolu u Primorju pre odlaska u Vuljagmeni, a sada će Lovro Paparić sa matičnim klubom igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona, te se boriti za visok plasman u Jadranskoj ligi, hrvatskom šampionatu i kupu.

“Proveo sam protekle dve sezone u inostranstvu, mislim da mi je to donelo dodatno iskustvo i što se tiče sporta i života. Zahvalan sam Upravi kluba na čelu s predsednikom Baraćem što su prepoznali moj trud, zalaganje i kvalitet. Lično sam prepoznao da se u Rijeci radi jedan kvalitetan projekat i želeo sam da budem deo toga i zato sam pristao na ovaj ugovor u naredne dve sezone”, rekao je Lovro Paparić.

Pojasnio je hrvatski centar motive zbog kojih se vratio u matični klub…

“Prevagnula je Liga šampiona i kvalifikacije za istu, veliko i jako takmičenje, i jasno je da ne možemo tu puno da tražimo, ali je to jako dobar put za budućnost. Trenutno ne razmišljam o reprezentaciji, videćemo kako će se stvari odvijati u budućnosti”.

Minule sezone najveća imena u Primorju bili su Darko Brguljan i Petar Muslim. Osvajač zlatne olimpijske medalje u Londonu sa Hrvatskom se penzionisao, ali i ostao u klubu. Stupiće na funkciju sportskog direktora.

“Zahvaljujem se Lovri na dolasku u klub, izrazito nam je zadovoljstvo da je došao. On nam je bio prva opcija tokom ovog prelaznog razdoblja. Nije bilo lagano, borili smo se jako za to i uspeli smo. Ovaj povratak je pun pogodak, jer želimo da opstane riječka priča, da bude što više riječkih momaka iz Primorja. Lovro je sa većinom igrao, ovo će biti lepa priča i svi zajedno ćemo nastaviti gde smo stali – da nam klub više nikada ne ide u ‘drugu ligu’ već samo stepenicu više”, poručio je Petar Muslim, novi sportski direktor Primorja, i našalio se na svoj račun:

“Dobili smo boljeg od mene, to je najvažnije. Bićemo još bolji, nema straha”.


tagovi

VK PartizanVK PrimorjeLovro PaparićVaterpolo transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara