Boris Rojević sa rukometašima Vojvodine (©Starsport)
Boris Rojević sa rukometašima Vojvodine (©Starsport)

Huk s tribina Slane bare i povratnik Nikolić aduti za novu evropsku bajku Vojvodine

Vreme čitanja: 5min | uto. 05.03.24. | 10:00

„Kadeten je tim koji ima 10 reprezentativaca, višestruko veći budžet od nas. Mi smo plasmanom u ovu fazu ispunili cilj, ali sada nam se pruža lepa šansa da napravimo korak više“, rekao je Rojević za Mozzart Sport pred večerašnji (20.45, Arena Sport Premijum 3) ključni meč za plasman u nokaut fazu Lige Evrope

Deset vezanih titula u Srbiji, dominacija koja traje, pehar EHF kupa prošle godine, Top 16 faza Lige Evrope... Na redu je napad rukometaša Vojvodine i na nokaut fazu drugorangiranog takmičenja na tlu Starog kontinenta. Jedan korak deli tim Borisa Rojevića do nove bajke, ali možda i najteži ispit poslednjih godina – stiže švajcarski šampion Kadeten iz Šafhauzena u poslednjem kolu grupne faze.

Sve ulaznice za novi spektakl (20.45, Arena Sport Premium 3) na Slanoj bari su podeljene u rekordnogm roku. Samo oko 2.000 srećnika imaće šansu da vidi novi evropski pohod crveno-belih. Potrebna je pobeda, ali ne bilo kakva, već sa četiri pogotka razlike. U prvom meču ovih timova prošlog meseca, tim nekadašnjeg hrvatskog selektora Hrvoja Horvata je slavio sa 27:24. Novosađani imaju dva boda manje od narednog rivala, poraženi su tri meča u nizu u Ligi Evrope, a sada žele +4 i duele sa braniocem krune, Fukse Berlinom, koji je sigurno drugi u Grupi 4.

Izabrane vesti

Boris Rojević ima nešto bolju kadrovsku situaciju u odnosu na prvi meč u Šafhauzenu. U tim se se posle povreda i bolesti vratili kapiten Miljan Vukovljak i levi bek Petar Đorđić. U konkurenciji za tim je i Tunišanin Mohamed Aziz Aidi, dok će na teren i povratnik u klub, Vošino dete, Jovica Nikolić, koga nije bilo na terenu više od 10 meseci, a pre dve nedelje je opet zadužio crveno-beli dres posle sezone i po u nemačkom Veclaru.

Lale će bii lišene usluga Stefana Dodića, Vukašina Vorkapića, od ranije i Milana Milića, dok se u petak protiv Proletera povredio i srednji bek Branko Tomić, pa i na njega Rojević ne može da računa, kao i na Simu Šijana koji je igrao za Lale pre sedam dana u Flensburgu, ali je protekle nedelje poslat na pozajmicu u komšiluk, u Jugović iz Kaća.

I dalje nismo potpuno zdravi, ne možemo da računamo na sve igrače, ali je situacija svakako malo bolja nego u Šafhauzenu. Aziz i Vukovljak su vraćaju, sigurno nisu još u formi. U konkurenciji je i Jovica Nikolić. Dugo ga nije bilo, videćemo sa koliko minuta može da nam pomogne. Sigurno ne treba da očekujemo neko čudo jer ga nije bilo 10 meseci na terenu. Kadeten je tim koji ima 10 reprezentativaca, višestruko veći budžet od nas. Mi smo plasmanom u ovu fazu ispunili cilj, ali sada nam se pruža lepa šansa da napravimo korak više“, rekao je Rojević za Mozzart Sport.

20.45: (1,85) Vojvodina (8,00) Kadeten Šafhauzen (2,30)

Silkeborg je jesenas pao u grotlu Slane bare. Danski tim je u oba meča pobedio švajcarskog šampiona i dao šansu najboljem srpskom timu da u poslednjih 60 minuta odlučuju o svojoj sudbini.

Mislim da je Silkeborg za nijansu kvalitetniji od Kadetena, mada nam je danski tim odgovarao, mogli smo da ga pobedimo u gostima, da nismo imali problema oko putovanje, stigli smo zimus neposredno pred početak meča. Videli smo u prvom meču protiv Kadetena koliko je dobar Kaneljas, svetsko ime. Iznenadio nas je srednji bek Romdane, veoma brz, eksplozivan, dok je Islanđanin Rikardson jedno od najboljih krila koje sam gledao. Skoro da ne promašuje. Očekujem da će ćemo igrati i preko granice bola, da će navijači osetiti trenutak, da će nam biti velika podrška i da ćemo u prepoznatljivoj atmosferi Slane bare uspeti da napravimo čudo, a to je plasman među 12 najboljih u Ligi Evrope“, istakao je trener Novosađana i novi selektor Srbije.

Petar Đorđić (©Starsport)Petar Đorđić (©Starsport)

Uz standardno dobrog Borisa Puhovskog, u poslednjim mečevima eksplodirao je Slovenac Gregor Ocvirk, strelac 12 golova u Flensburgu pre sedam dana, dok se najviše očekuje od najvećeg pojačanja ove zime, Petra Đorđića. Nije igrao pre prošlog utorka protiv bivšeg kluba na Baltiku zbog prehlade, ali sada je spreman da šalje projektile ka hrvatskom golmanu Pilipoviću.

Bolje sam sada, imao sam prehladu prošle nedelje. Žao mi je što nisam igrao u Flensburgu. Spreman sam, verujem da možemo da se plasiramo u narednu rundu. I posle prvog meča u Švajcarskoj sam imao utisak da smo bolji, da smo mogli da pobedimo. Imali smo 11 šuteva koji su završili u stativu ili prečku. Na početku smo vodili sa četiri gola razlike, posle samo stali, i golman Pilipović je odlično branio. Ostaja žal za tim mečom u Šafhauzenu, ali sam i tada video da može da se igra s Kadetenom, da ono što smo pokušavali taktički u napadu da je prolazilo“, rekao je Đorđić za naš portal.

Od španskog reprezentativca Đoana Kaneljasa mnogo toga zavisi. Iako je ušao u 38. godinu života i dalje je klasa. To je potvrdio prošlog mesea, pogotovo u prvih 30 minuta, kada je bio čovek preokreta.

Kaneljas je igrač svetskog renomea. On je još jedan dokaz da kada znaš, da nije bitno da li imaš 28 ili 38 godina. Evo, primer Hansa Lindberga iz Bundeslige koji igra sjajno u 43. godini to najbolje potvrđuje“.

Vratio se Đorđić u prepoznatljivu formu. Pre dve sezone je u dresu Benfike bio najbolji strelac Lige Evrope.

Uživam u Vojvodini, dobro se osećam, dobro se radi, profesionalno. Bio mi je potreban novi izazov posle Evropskog prvenstva, pa mi je prijala promena sredine, dolazak u Srbiju. Imao sam iskustvo te sezone kada smo osvojili Ligu Evrope, kada smo protiv Tuluza jurili baš četiri gola zaostatka iz prvog meča i uspeli da nadoknadimo. To je prednost koja se stiže, i ako imaš jedan razlike ili pet-šest, uvek je tu negde, pa mora da bude fokus svih 60 minuta. Biće dobra atmosfera, pune tribine, podrška naših navijača, sigurno veliki motiv za nas da napraivmo još jedan korak više što bi bila velika stvar za Vojvodinu i srpski rukomet“, zaključio je Đorđić.

18.45: (1,45) Dinamo Bukurešt (8,50) Sporing Lisabon (3,40)

Podsetimo, pobednici svih četiri grupa idu direktno u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane ekipe da igraju plej-of za plasman među najboljih osam u ovom takmičenju.

U Grupi 3 gde je Voša, Flensburg treba da izgubi sa manje od 10 golova razlike u Danskoj protiv Silkeborga da bi obezbedio prvo mesto. Sporting iz Lisabona i Nant su osigurali četvrtfinale, dok će Nekse, Skjern i Savehof da se bore za pol-poziciju u Grupi 2.

LIGA EVROPE, DRUGA RUNDA, POSLEDNJE KOLO

Utorak

GRUPA 1

18.45: (1,12) Rajn Nekar Leven (13,0) Gornjik Zabrže (7,75)

20.45: (1,25) Nant (10,0) Hanover (4,90)

GRUPA 2

18.45: (3,60) Gorenje (8,50) Skjern (1,40)

18.45: (2,05) Savehof (8,00) Nekse (2,05)

GRUPA 3

18.45: (3,60) Silkeborg (8,50) Flensburg (1,40)

20.45: (1,85) Vojvodina (8,00) Kadeten Šafhauzen (2,30)

GRUPA 4

18.45: (1,45) Dinamo Bukurešt (8,50) Sporing Lisabon (3,40)

20.45: (1,07) Fukse Berlin (16,0) Konstanca (11,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

RK VojvodinaRukometna Liga EvropeBoris RojevićPetar ĐorđićKadeten Šafhauzen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara