Humanitarni tiket u podne: Predrag Peđa Milinković tipuje za Udruženje pacijenata sa retkim tumorima

Vreme čitanja: 5min | sre. 28.03.18. | 12:00

Naš gost traži dvojku u Urugvaju!

Danas imamo čast i zadovoljstvo da kao 657. plemenitog kladioca ugostimo sportskog novinara RTS-a Predraga Peđu Milinkovića koji se nalazi i na čelu Udruženja sportskih novinara Srbije.  Novinarsko sportsko srce nije odolelo, pa se naš današnji gost s radošću priključio velikom broju poznatih ličnosti koje su podržale društveno odgovorni rad kompanije MOZZART.
Peđa se nada da će tiket biti dobitan i da će uz pomoć naše kompanije uspeti da makar malo pomogne Udruženju pacijenata sa retkim tumorima.

ODIGRAJ TIKET PEĐE MILINKOVIĆA

Izabrane vesti

Evo kako je naš kolega sastavio dobrotvorni listić:

Prva utakmica stiže nam iz Serije B, ASKOLI – BARI. Domaći su u crvenoj zoni dok se gosti bore za najviše pozicije. Askoli je na poslednja dva meča ostvario trijumf i remi. Bari ima niz od sedam utakmica bez poraza. Mada je slabije kotiran Askoli ima bolji međusobni skor, 9:5:6.

“Okušaću sreću sa golovima, od nula do dva”.

Predsednik USNS sad se opredelio za utakmicu iz Nemačke 3, MAGDEBURG – CVIKAU. Magdeburg je drugi i vodi bitke za poziciju broj jedan, ima deficit od tri boda. Domaći nisu izgubili u tri poslednje utakmice. Istorija međusobnih okršaja je približna, 2:4:3.

“Favorit je više nego očigledan, jedinica”.

Naš plemeniti gost okrenuo se duelu iz Škotske, ST. DŽONSTON – HAMILTON. Domaći imaju četiri boda više gostujućeg sastava. Takođe, na poslednje dve utakmice ostvarili su pobedu i remi. Hamilton ima seriju od tri duela bez poraza. Istorija je na strani domaćih, 20:10:8.

“Probaću sa još jednim kecom”.

Naš gost, koji je inače svetski putnik, skoknuo je I preko okeana, Urugvaj, MONTEVIDEO V. – NASIONAL M. Bodovna razlika je devet poena u korist Nasionala. Gosti su drugi na tabeli I imaju dva trijumfa za redom. Domaći imaju dva remija. Nasional ima tri puta više pobeda u međusobnim okršajima, ukupno 15.

“Dvojka bi morala da dođe”.

Ostajemo na istom tlu, RASING – DEFENSOR. Gosti trenutno imaju duplo više poena uz remi i trijumf u svoje dve poslednje utakmice. Rasing je primio tri gola na poslednjem duelu. Međusobni skor je 6:4:12.

“Očekujem golove na meču, minimum 3+”.

Par rečenica o današnjem humanitarnom kladiocu…

Predrag Peđa Milinković pripada srednjoj generaciji sportskih novinara Srbije. Ima 46 godina, a u svet novinarstva je ušao angažovanjem u redakciji Sportskog Žurnala. Pisao je o mnogim sportskim događanjima, a posebno se usmerio ka automobilskom sportu . Ubrzo je prešao u sportsku redakciju Radio televizije Beograd, sada Srbije i lagano počeo da napreduje. Posebno se zainteresovao za naš trofejni sport – odbojku. Već pune dve decenije pratimo njegove prenose odbojkaških susreta u zemlji i inostranstvu. Peđu Milinkovića redovno gledamo i u najekskluzivnijem segmentu nacionalnog programa – Dnevniku 2 RTS-a. Pored odbojke i automobilskog sporta Milinković je pratio i najveća inostrana takmičenja, evropske i svetske šampionate, kao i Olimpijske igre.
Taj uporni i marljivi čovek proputovao je celi svet, a jedini je novinar Srbije koji je čak osam puta prisustvovao najvećem i čuvenom Dakar reliju. Javljao se svojoj matičnoj kući, RTS-u kao i mnogim medijima u našoj zemlji. Njegove opširne reportaže o Dakar reliju uvek su visoko ocenjivane.

Ono što je sigurno najvažnije jeste ugled koji je stvorio. O Predragu Peđi Milinkoviću možete čuti samo lepe priče, a svojim neobičnim angažovanjem, kulturom i manirima predstavlja pravi ponos sportskog novinarstva Srbije. Iz dalekog Seula svojevremeno je stigla lepa vest. Novinar RTS-a, Predrag Peđa Milinković, predsednik Udruženja sportskih novinara Srbije, izabran je za Generalnog sekretara sportskih novinara Evrope.

To je priznanje koje puno doprinosi  ugledu našeg novinarstva uopšte, a posebno za predstavnike medija koji se bave sportom. Pre toga na Kongresu Unije sportskih novinara Evrope (AIPS Evropa) u Antaliji u Turskoj 2010. godine prvi put u istoriji te organizacije predstavnik srpskih novinara Predrag Milinković izabran je za člana Izvršnog komiteta AIPS Evrope sa mandatom na četiri godine. Milinković je 2013. postao i član Finansijske komisije AIPS-a, a drugi mandat u Izvršnom komitetu AIPS Evrope dobio je na Kongresu u glavnom gradu Azerbejdžana u Bakuu 2014. na tri godine.

U Beogradu je 17. decembra 2015. održana Izborna Skupština na kojoj je Milinković dobio poverenje da u naredne četiri godine bude na čelu USNS.

Kompanija MOZZART se ponaša kao sve društveno odgovorne kompanije. Inače, smo regionalni lideri u svojoj branši. Učestvovali smo u akciji “Bitka za bebe” i donirali veći broj inkubatora srpskim porodilištima. Potom smo donirali aparate za ispitivanje sluha, takođe za naše najmlađe sugrađane. Obnavljamo 100 košarkaških terena u Srbiji u akciji “100 terena za jednu igru”. Stigli smo do 56. igrališta. Na otvaranju čačanskog Želovog terena svečanost su uveličali Duda Ivković, Dragan Kićanović, Željko Obradović…Teren na Novom Beogradu otvorio je predsednik košarkaškog Saveza Predrag Danilović, u Novom Sadu Milan Gurović po kome je teren i poneo ime.

 Doniramo sportsku opremu manjim klubovima iz cele Srbije i to u akciji „Novi dresovi za nove šampione“. Dva kompleta dobili su fudbaleri FK Ovčar iz Markovice. Pomažemo naše zlatne vaterpoliste, rukometaše, džudiste, karatiste, paraolimpijce... Potom, košarku u Srbiji i regionu. Bili smo naslovni sponzori KLS lige Srbije, članovi sponzorskog pula ABA lige. Sponzorišemo i doniramo čačanske klubove Borac i Železničar. Pomažemo fondaciju “Podrži život”, subotičku “Kolevku”, fondaciju “Budi human”…

 Nastavljamo sa akcijama o kojima smo govorili. Novost je donacija televizora s naših uplatno-isplatnih mesta koje ćemo rasporediti u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Humanitarni tiket u podne kompanije MOZZART ima i 114. plemenitih kladilaca sa dobitnim listićem. Ukupno smo na preko 50 adresa donirali 6.497.460 dinara.
Prilika je da pomenemo plemenite kladioce koji su u dobrotvornom listiću ostvarili dobitke od 100.000 i više dinara. To su: Vanja Bulić, Momčilo Bajagić, Uroš Tripković, Radomir Antić, Vojin Ćetković, Vojkan Borisavljević, Zdravko Čolić, Jovan Maljoković, Nenad Stojmenović, Sara Sakradžija, Milan Caci Mihailović, Miloš Teodosić, Danica Ristovski, Dimitrije Ilić, Marko Tejić, Srđan Vasiljević i Milica Mandić. Dakle, sedamnaest članova kluba 100.000.

Još jedna bitna informacija za Republiku Srpsku:

Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg gosta Peđe Milinkovića, dobitak će biti doniran i za Ju Dom za lica sa invaliditetom Višegrad u Republici Srpskoj. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 20:30 1029 ITA 2 Ascoli - Bari ug 0-2 1,62
Sre 21:00 1364 URU 1 Racing M. - Defensor Sporting ug 3+ 1,70
Sre 21:00 1356 URU 1 Wanderers - Nacional M. ki 2 1,67
Sre 19:00 3101 NEM 3 Magdeburg - Zwickau ki 1 1,45
Sre 20:45 2408 ŠKO 1 St.Johnstone - Hamilton ki 1 1,90
Ukupna kvota12,67

* Kvote prikazane u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja, i podložne su promenama

PIŠE: Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

humanitarni tiketsportsko klađenjebet analizaPredrag Milinković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara