Majk Tajson (©Reuters)
Majk Tajson (©Reuters)

I. AM. BACK.

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.07.20. | 17:38

Majk Tajson najavio povratak u ring i to protiv legendarnog Roj Džonsa juniora 12. septembra

Ugovor je poptisan pre nekoliko dana, a danas je stigla i potvrda od Majka Tajsona lično. Pošto su u pitanju "moderna vremena" to nije urađeno preko medija, nego društvenih mreža.

U naslovu video u kojem on i njegov protivnik, Roj Džons junior pričaju jedan od drugom napisano je samo I. AM. BACK. Vratio sam se.

Izabrane vesti

Dve žive legende boksa, ljudi koji su dominirali magičnim četvorouglom uglavnom tokom poslednje decenije prethodnog milenijuma, 54- godišnji Tajson u teškoj, a 51-godišnji Džons u nekoliko kategorija ujključujući to najtežu, udariće jedan na drugog 12. septembra u kalifornijskom gradu Karsonu. Čak 17 godina pošto je prvi put trebalo da između sebe odrede "Najopasnijeg čoveka na planet" kako je tada najavljivan meč. OPvaj put u pitanju je egzibicionoodmeravanje u osam rundi, a sav prihod će otići u himanitarne svrhe,

Roj Džons jr iz dana slave  (©Reuters)Roj Džons jr iz dana slave (©Reuters)

I dok je Roj Džons junior u nekoliko navrata vraćao u ring nakon što je sišao sa istog, sve ne bi li ispromovisano nešto i tako zaradio dodatnu lovu za mirnu penziju, Tajson 15 godina nije bio unutar konopaca. Ni nezvanično.

Jednostavno, boks mu se ogadio sa svim svojim prljavostima, te se okrenuo sebi, to jest karijeri internacionalne zvezde što bez sumnje jeste. Uporedo se često pojavljuje u holivudskim filmovima, imao je čak i jedan sten-ap, već neko vreme uspešno vodi youtube podkast "Hotboxin' with Mike Tyson" gde gostuju zaista velike zvezde. Glavni izvor prihoda mu je biznis sa marihuanom, za koji kaže da mu odlično ide, te ima i planove da ga proširi izgradnjom specijalnog rekreacionog centra.

Tajson je proteklu deceniju i po najviše radio na sebi ne bi li nekako našao mir i strahove i mržnju iz turobnog detinjsta sa ulica Bruklina i iz ringa nekako potisnuo. Kako kaže, uspeo je u tome i sada je vreme da se vrati onome što ipak najbolje zna da radi. A to je naravno boks.

Bez sumnje možemo očekivati spektakl 12. septembra jer sudar možda i najjačeg udarača u istoriji plemenite veštine sa borcem za kojeg mnogi stručnjaci kažu da je zapravo protitip savršenog boksera ne može biti ništa drugo. A to što su obojica stariji od pola veka, koga briga, jer po onome što se može videti sa njihovih treninga, nimalo nisu "naivni".



tagovi

Majk TajsonRoj Džons juniorboksborilačke veštineborilački sportovi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara