I Konoru sledi kazna? Habibu ipak neće uzeti ceo honorar!

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.10.18. | 14:40

Sportska komisija Nevade pregledom snimaka sa opšte tuče koje je izbila nakon borbe Makgregora i Nurmagomedova u Las Vegasu donela prve zaključke

Verovatno najpoznatiji sportski sud na svetu, Sportska komisija Nevade donela je prve zaključke pregledajući snimke opšte tuče koja je nastala nakon borbe Habiba Nurmagomedova i Konora Makgregora.

Njihove utiske je preneo prvi čovek UFC-a, namoćnije organizacije MMA boraca na čijem se 229. događaju i zbio nemili incident u kojem na svu sreću nije bilo teže povređenih

Izabrane vesti

"On će definitivno zadržati šampionski pojas, ali će dobiti suspenziju od četiri do šest meseci, a to se odnosi samo na SAD. Ja ipak želim u potpunosti da ispoštujem njihovu odluku, tako da neće biti Habibovih borbi, barem što se UFC-a tiče, ni van naših granica", objasnio je Dena Vajt, "Sportska komisija Nevade raspravlja da li zadrži ceo honorar Habiba, a ček je već kod njih. Mislim da neće biti tako, ali moraće da plati kaznu od najmanje 250.000 dolara."

Kazna po svemu sudeći čeka i Konora Makgregora koji je takođe učestvovao u opštoj tuči, a nije samo napadnut od strane Habibovih prijatelja. Naime, i Irac je pokušao da preskoči ogradu ne bi li uleteo u opštu tuču, da bi ga obezbeđenje nekako sprečilo, ali je ipak uspeo da udari u glavu Habibovog brata Abubakara. Nakon toga je i u oktagonu je usledio haos, a ludi Irac je dobio i nekoliko udaraca i šamara od dagestančevih saboraca, ali ni on nije ostao dužan. Šta više, ta dvojica, MMA borac iz Čečenije Zubair Tukugov i bivši prvak Rusije u sambou Esedula Emiragajev zadržani su od strane policije, ali Irac ipak nije hteo da podigne tužbu. Potez za poštovanje Makgregora koji je odmah potom na društvenim mrežama objavio da jedva čeka revanš.

Očekuje se i da Komisija ubrza postupak maksimalno i da u roku od dva dana, umesto uobičajenih četiri do osam nedelja donese konačne zaključke. Inače, Konor Makgregor je već dobio uplatu od tri miliona dolara koliko mu je sledilo za taj meč, ali i mesec dana lekarske suspenzije zbog povreda koje je zadobio u meču, posebno u drugoj rundi kada je jedva "pretekao".

FOTO: Action Images


tagovi

mmaUFCHabib NurmagomedovKonor Mekgregor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara