Aleksandar Gmitrović (MN Press)
Aleksandar Gmitrović (MN Press)

I ovo se dešava: Mladi radnik izgubio 0:3 i ide u finale Kupa, Radnički eliminisan zbog poen količnika

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.12.23. | 18:35

U Požarevcu se večeras radovala ekipa koja je izgubila, jer je kad se sve sabere imala dva poena više

Ne viđa se često da jedna ekipa izgubi utakmicu maksimalnim rezultatom, a da se posle pada poslednje lopte raduje i skače od sreće...

Tako nešto se dogodilo večeras u Požarevcu gde je u revanš meču polufinala Kupa Radnički pobedio 3:0, ali je zbog poen količnika plasman u finale izborio tim Mladog radnika. Tačnije presudna su bila verovali ili ne - dva poena.

Izabrane vesti

Prvi duel u Kragujevcu gosti su dobili 3:0 (25:22, 25:18, 25:21) i osvojili su 14 poena više od rivala. Večeras su Brđovićevi momci uzvratili istom merom, ali ipak nedovoljno. Na semaforu je pisalo 3:0 za gostujući sastav, po setovima - 25:23, 25:22, 25:18. Sve ukupno su osvojili 12 poena više od Mladog radnika i samim tim nisu nadoknadili razliku iz prvog meča. Da su Kragujevčani imali 14 poena više - onda bi se igrao zlatni set, a sa 15 bi prošli u finale.

Požarevljanima mnogo toga nije ove sezone polazilo za rukom, u prvenstvu Srbije su dugo bili bez pobede, mučili su se prilično... Ali, u poslednje vreme stvari su počele da se menjaju nabolje. Podigli su se na tabeli u domaćem šampionatu, doveli su pojačanja, večeras su se plasirali i u finale Kupa.

Za trofej će igrati sa Vojvodinom ili Partizanom. Ovde dve ekipe revanš imaju sutra od 19.00 časova u Novom Sadu, a prednost iz prvog susreta imaju momci Marka Narančića jer su slavili u taj-brejku - 3:2.

Na večerašnjem duelu u Požarevcu najefikasniji u poraženom sastavu, koji je prošao dalje, bio je Aleksandar Gmitrović sa 23 poena. Jovan Perović je upisao 11, a Lazar Stević sedam. U pobedničkom timu, koji je eliminisan, najbolji je bio Dejvid Krastev sa 21 poenom. Vuk Ivanković je imao deset, Filip Stoilović devet, a Mirko Radević osam.

Obe ekipe su sa ovom utakmicom spustile zavesu na 2023. godinu. Liga se nastavlja oko 19. januara, a kada će se igrati finale Kupa još nije poznato. Svakako Mladi radnik će imati obaveze na dva fronta, a Radnički može da se posveti samo domaćem prvenstvu.

POLUFINALE KUPA SRBIJE ZA ODBOJKAŠE

Utorak

Mladi radnik - Radnički 0:3 (prvi meč 3:0)

Sreda

19.00: Vojvodina - Partizan (prvi meč 3:2)


tagovi

OK RadničkiOK Mladi Radnikkup srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara