Jerko Marinić Kragić (©Slobodan Sandić)
Jerko Marinić Kragić (©Slobodan Sandić)

I Poljud bi bio mali: Za finale Evropskog prvenstva trebovano 700.000 karata?! Sistem se opet srušio

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.09.22. | 17:29

Jerku Mariniću Kragiću, junaku Hrvatske, ostvaruju se snovi u rodnom gradu

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Splita) 

Hrvatska je i drugu organizaciju Evropskog prvenstva iskoristila na najbolji način - ponovo se plasirala u finale, a Split je, makar na dve nedelje, “poludeo” za vaterpolom. Spaladium arena nije dovoljno velika da primi sve zainteresovane, potražnja za ulaznicama u Hrvatskoj je nezapamćena. 

Izabrane vesti

Jerko Marinić Kragić, junak Hrvatske, ne može da “pokrije” sve karte koje mu traže prijatelji. Ni ne čudi, jer oko 700.000 ljudi izrazilo želju da prisustvuje spektaklu. I Poljud bi bio mali... 

Paklena atmosfera u Spaladium areni, prava fudbalska, “progutala” je Italijane, nema sumnje da će još topliju dobrodošlicu imati Mađari. Pitanje je hoće li do igrača od zaglušujuće buke moći da dopru instrukcije Žolta Varge

“Ovo sam mogao samo da sanjam, a sad se san napokon ostvario. Publika je čudo. Hvala im i pozivam navijače da u finalu priredimo još bolji dekor, i da svi to proslavimo na kraju”, rekao je Jerko Marinić Kragić i objasnio kakav je predlog iznela Torcida za finale sa Mađarskom: 

“Moj veliki prijatelj Ante Bakalić, predsednik Torcide, slao je poruke Savezu da će oni doći iz Šibenika i preneti bazen na Poljud, tad ne bi bilo problema sa kartama. Rekao nam je pomoćni trener Renco Posinković da bi valjda 700.000 ulaznica bilo dovoljno da se namire svi zainteresovani. I dalje mislimo da smo pogrešno čuli, ali opet se srušio sistem za prodaju karata. Mislim da bi Poljud, ipak, bio taman”. 

Uživa Jerko Marinić Kragić poseban status u rodnom Splitu, miljenik navijača je u polufinalu spakovao četiri gola - imao svega jedan promašaj - i odmah je počelo upoređivanje sa Markom Livajom, splitskim božanstvom. Popularnost prija, ali Jerko, kao fanatik, dobro zna koliko je zaista udaljen od ikone Bilih. 

“Teško da sam i ove nedelje u Splitu popularniji od Marka Livaje. Ali, sve ovo skupa, koliko je dobro za mene, toliko je i za vaterpolo. Nadam se da ćemo prestati da igramo pred 100 ili 200 ljudi. Vaterpolo je sport koji ima smisla, najveća nam je nagrada toliko publike pored bazena”.  

Odrastao je Jerko na severu Poljuda, glavna tema je uvek Hajduk, čak i kada može da postane evropski prvak sa Hrvatskom. 

“Hajdukovu titulu čekam od svoje 14. godine, živim za njega. Ne znam koliko će za mene još biti prilika da postanem evropski prvak u vaterpolu, tako da je najbolje da u oba takmičenja odemo do kraja. Možda je odgovor diplomatski, ali zašto da ne - neka Hajduk bude prvak, a Hrvatska sutra osvoji Europsko prvenstvo”, zaključio je Jerko Marinić Kragić.


tagovi

Evropsko prvenstvo u vaterpoluvaterpolo reprezentacija Hrvatskevaterpolo reprezentacija MađarskeJerko Marinić Kragić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara