IEM Katovice: G2 esports savladao Heroic za plasman u plej-of

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.02.24. | 07:46

Aktuelni šampioni braniće krunu

G2 Esports će imati priliku da brani titulu osvojenu prošle godine u Spodek Areni, nakon što su u odlučujućem meču za prolaz dalje savladali Heroic 2-0.

Meč između G2 i Heroica je otvoren na Vertigu, mapi koju je odabrala danska ekipa. Oni su uspeli da povedu 4-0, ali su Nikola "NiKo" Kovač i Ilya "m0NESY" Osipov bili sjajni u nastavku i predvode G2 do izjednačenja na poluvremenu, usput praveći 6-0 seriju pre nego što je Heroic odgovorio sa dve runde.

Izabrane vesti

Ponovo je Heroic uzeo pištolj rundu, ali je G2 potpuno preuzeo kontrolu nad mečom u nastavku i ubrzo dolaze do prvog map poena pri rezultatu 12-8. Heroic uspeva da smanji na 12-9, a veći preokret sprečavaju braća Kovač koji pretvaraju 3 na 5 situaciju u 13-9 pobedu za svoj tim.

Heroic je nastavio sa dobijanjem pištolj rundi na Nuke, a prednost iz prve runde su uspeli da pretvore u 5-0 rezultat pre nego što je G2 konačno odgovorio i uzeo prvu rundu na mapi. Od tog trenutka G2 potpuno dominira i sada oni prave 7-0 seriju za velikih 7-5 na poluvremenu i to na T strani mape Nuke.

Heroic je dobio i četvrtu pištolj rundu, ali im ni to nije pomoglo. G2 odgovara dve runde kasnije i u eko rundi dolazi do velike pobede, ponovo prelaze u vođstvo. U nastavku je G2 držao meč pod kontrolom i dolaze do 13-8 pobede za plasman u četvrtfinale gde će ih čekati FaZe Clan.

 



tagovi

esporte-sportsE-SPORTS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara