Igor Milanović (©Olimpijakos)
Igor Milanović (©Olimpijakos)

Igor Milanović zvanično preuzeo Olimpijakos: Trebalo je 1991. da dođem kao igrač, ali...

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.07.22. | 16:25

Srpski trener srećan zbog preuzimanja jakog grčkog kluba

U medijima je objavljeno još sredinom prošlog meseca, a sada je i ozvaničeno - Igor Milanović novi je trener grčkog Olimpijakosa. Imaće priliku da sarađuje sa Filipom Filipovićem, ali i drugim velikim vaterpolo zvezdama, kao i da se bori za najveće domete.

Trenersku karijeru je gradio u Studentu, Partizanu, Pro Reku, Galatasaraju, Crvenoj zvezdi i Novom Beogradu. U bogatoj kolekciji između ostalog ima dva trofeja u Ligi šampiona (Partizan, Pro Reko). Prošle sezone je propustio šansu da osvoji i treći sa ekipom Novog Beograda (poražen u finalu), ali se u Grčkoj nadaju da će do nove evropske titule stići upravo sa velikanom iz Pireja.

Izabrane vesti

"Srećan sam što sam ovde, velika mi je čast što preuzimam Olimpijakos, klub sa ogromnom tradicijom", rekao je Milanović za klupski sajt. "Trebalo je 1991. godine da dođem u Olimpijakos kao igrač, ali nisam uspeo, pošto je Savez tada odlučio da ne mogu da budu četiri stranca u timu. Nisam mogao sada da ne dođem, jer imma odlične odnose sa ljudima ovde, u Pireju, Atini, Glifadi... Preuzimam veoma jak tim, u kome igra Filip Filipović. Imamo dva odlična napadača, jake golmane, mnogo internacionalaca, Grka...Tim ima kvalutet. Želim da pomognem da Olimpijakos igre još bolje, daću sve od sebe, veliki je izazov preda mnom. Mislim da možemo daleko da stignemo u Evropi. Uzbuđen sam, nadam se da ćemo imati dobru i uspešnu sezonu. Nadam se da ću klub voditi u pravom smeru".

Dok se bavio vaterpolom kao igrač, važio je za jednog od najboljih na svetu. U Partizanu je igrao od 1975. do 1989. godine, a posle toga je nosio kapice Mladosti, Crvene zvezde, Rome, Budve, Katalunje...


tagovi

VK OlimpijakosIgor MilanovićVaterpolo transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara