Pakjao i Makgregor ©AFP
Pakjao i Makgregor ©AFP

Irski fajter ponovo u boksu: Makgergor pregovara sa Pakjaom

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.09.20. | 10:24

UFC megazvezda planira ponovo da zameni ring za oktagon ne bi li zgrnuo milione, ali ovaj put na Bliskom istoku

Možda voli pažnju svetske javnosti, dobru tuču, još bolji viski i lepe žene, ali i pre svega – sebe. No, najveća strast Konora Makgregora je, po svemu sudeći novac. Da ga je što više! Jer kako drugačije objasniti njegov novi poslovni projekat…

Jedan od najvećih MMA boraca svih vremena, svakako najbogatiji, želi ponovo da se vrati u bokserski ring iako je početkom godine nakon dužeg izbivanja ponovo obuka rukavice i ušao u UFC oktagon. I ostvario ekspesnu pobedu nad Donaldom Seroneom.

Izabrane vesti

“Čekao sam protivnika u UFC-u, mnoga imena su se pominjala, a onda je udarila i ova pandemija, Pošto je jasno da neće biti navijača na mečevima odlučio sam da se povučem i probam nešto drugo”, objavio je 33-godišnji Irac.

Čini se ipak da je to bilo sve od njega što se tiče UFC-a jer se ponovo okreće boksu gde je pre tri godine zgrnuo milione u onoj blamerskoj cirkuskoj predstavi protiv Flojda Mejvedera juniora u Las Vegasu. Šou koji je skrenuo pažnju javnosti, da bi odmah potom bio zaboravljen što dovoljno govori o kvalitetu istog.

I pored svega toga, ludi Irac i Mani Pakjao su u pregovorima i sve se čini da će se i oni odmeriti. Pitanje je sad koliko će to biti interesantno jer lošu robu za velike pare možeš da prodaš jednom, a drugi put teško. Očigledno se računa na status božanstva Pakjaa na rodnim Filipinima, a to je već sasvim dovoljno gledalaca da se uzme koje milionče. Tako barem računaju njih dvojica i njihov zajednički menadžer, Odi Atar.

“Koga briga šta je bilo, važno je šta će biti pa javljam da je moj sledeći meč protiv Mani Pakjaa na Bliskom istoku”, tvrdi višestruki UFC šampion.

Legendarni filipinski bokser, trenutno najstariji prvak pošto drži WBA pojas u velter kategoriji, takođe želi da nađe lukrativan način da završi zaista neverovatno karijeru, a možda bi baš okršaj sa Makgregorom to mogao da bude. Teško da bi se ponovile cifre kao u meču sa Mejvederom, ali bilo bi tu dovoljno za lepu sportsku penziju.

Cirkus ili ne, tek takve “interdisciplinarne” borbe sigurno ne donose dobro borilačkim sportovima, već pre svega onima koji nisu sportisti, raznim menadžerima i promoterima. Ali, koga briga za istoriju, tradiciju, kvalitet, važno je da se broji lova. 


tagovi

boksUFCmmaMani PakjaoKonor Mekgregorborilačke veštineborilački sportovi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara