Maja Ognjenović (©MN Press)
Maja Ognjenović (©MN Press)

Iskusni kapiten hvali saigračice: Tića zaista raspoložena, ali veliki doprinos Maje i Sare

Vreme čitanja: 3min | pon. 21.08.23. | 20:06

"Ja volim da igram protiv Poljske jer su ozbiljna ekipa, dobro igraju, dobro su taktički postavljene, tako da sam baš uživala", rekla je posle važne pobede Maja Ognjenović

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Genta)

Veliki deo posla u grupnoj fazi srpske odbojkašice su odradile u trećem kolu. Zabeležile su trijumf protiv Poljske i tako se približile overi prve pozicije koja ih onda lakšim putem vodi ka završnici.

Izabrane vesti

Srećne su bile sve igračice, radovao se stručni štab - svesni su svi koliko je bitna današnja pobeda. Kamen sa srca je pao i iskusnom kapitenu Maji Ognjenović.

"Uf, mnogo je lakše sada", rekla je Maja posle velike pobede za Mozzart Sport. "Znale smo da je preveliki značaj, ogroman je bio ulog. Prvo mesto u grupi mnogo olašava taj dalji put. Ne mogu da kažem da sad tu ima nekih posebnih kalkulacija, u smislu da ne poštujemo sve protivnike. Ali svakako, ako treba da se bira potencijalno između Nemačke i Holandije na jednoj strani, a na drugoj Turske i Italije - ovo je nemerljivo lakše. Mislim da smo dobro igrali, da smo imali dobru taktiku, da smo iskoristili sve napadače. To je neko moje mišljenje odmah posle utakmice"

Tijana Bošković je ponovo bila u centru pažnje - zabeležila je 30 poena i dokrajčila protivnice.

"Naravno, akcenat je na Tići, koja je bila zaista raspoložena. Ali, moram da pomenem i doprinos Maje i Sare, koje su ušle sa klupe i odradile njihov deo posla. Sara sa servisima, Maja sa napadom i blokom, tako da je sve to bilo dobro i kompaktno. Bila je dobra energija, to mi se svidelo. Obično kad igramo dve utakmice koje nisu baš nešto jake, kao što su bile naše protiv Ukrajine i Slovenije, onda malo ide na silu. Ali, danas je bilo OK. Ja volim da igram protiv njih zato što su ozbiljna ekipa. Dobro igraju, dobre su taktički postavljene, tako da sam baš uživala".

Samo je prvi set bio prilično nesiguran, dobila ga je Poljska rezultatom - 25:18.

"Ja to pripisujem nekoj zbunjenosti... Neko je baš prokomentarisao da se nismo zagrejale. Trebao nam je jedan set da se zagrejemo. U drugom setu je baš sve bilo drugačije, preuzele smo stvar u svoje ruke i dobile ogromnom razlikom - 25:13. Sa nekoliko detalja koje smo namestili funkcionisalo je sve besprekorno".

Sutra je za Srbiju slobodan dan, a posle slede utakmice sa Mađarskom i Belgijom.

"Prijaće nam. Pre svega mentalno, jer smo odradile veliki deo posla. Iskoristićemo ga da se odmorimo i da imamo trening. Ali onda pozivam na oprez. Protiv Mađarske i Belgije jer to nisu ekipe kao što su Ukrajina i Slovenija. To su daleko ozbiljniji timovi koji su pokazali da mogu da igraju ravnopravno sa ostalima. Mađarice su uzele set Poljskoj, tako da ćemo morati da budemo na visini zadatka. Ne znam u kom sastavu ćemo igrati, ali ko god bude na terenu sigurna sam da će to biti onako kako treba", podvukla je Maja Ognjenović.



tagovi

Maja Ognjenovićženska odbojkaška reprezentacija Srbiježenska odbojkaška reprezentacija PoljskeEvropsko prvenstvo za odbojkašice 2023.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara