Andreas Volf (©Reuters)
Andreas Volf (©Reuters)

Islanđani odmarali dvojicu najboljih, Panceri na krilima Volfa i Knora kreću na SP

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.01.23. | 23:30

Tim Alfreda Gislasona se revanširao Ribarima za poraz u Bremenu (30:31). U drugom odmeravanju snaga u Hanoveru, Panceri bolji od Ribara – 33:31

Rukometaši Nemačke revanširali su se Islandu za poraz u Bremenu u subotu (30:31). U generalnoj probi pred početak Svetskog prvenstva i duel sa Katarom u petak u prvom kolu Grupe E, Panceri su u rasprodatoj dvorani u Hanoveru (10.043 gledalaca) dobili Ribare sa 33:31.

Tim Gumundura Gudmundsona je jedan od favorita iz senke na šampionatu koji kreće za tri dana. Selektor malene zemlje je ostario na tribinama dvojicu ključnih igrača, levog beka Olborga Arona Palmarsona i desnog beka Magdeburga Omara Ingija Magnusona.

Izabrane vesti

S druge strane, Nemci su igrali u najjačem sastavu, „napumpali“ samopouzdanje pred izazove u Katovicama u prvoj fazi takmičenja. Odličan na golu je bio Andreas Volf sa 15 odbrana, dok je u napadu dominirao srednji bek Rajn Nekar Levena Juri Knor, strelac 13 pogodaka.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE SRBIJA BITI ŠAMPION SVETA U RUKOMETU JE 50,0. DANSKA JE PRVI FAVORIT (2,10).

Kod Islanda, po osam golova postigli su Vigo Kristjanson i Sigvadi Guđonson. Kapiten Nemačke Johanes Gola odigrao je 50. meč u dresu s državnim grbom.

Podsetimo, Nemačka će biti najveći rival Srbije u grupnoj fazi. Panceri ne spadaju u sam vrh svetskog rukometa. Gislason, nekad trofejni trener Kila, na ovaj šampiona vodi podmlađeni sastav bez iskusnih igrača, trija Kila, Hendrika Peklera, Patrika Vinčeka i Štefana Vajnholda, a nedostajaće i Uve Genshajmer, Fabijan Vide i Julijus Kun.


tagovi

rukometna reprezentacija nemačkeRukometna reprezentacija IslandaSvetsko prvenstvo u rukometu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara