Luka Rogan (©ARKUS liga)
Luka Rogan (©ARKUS liga)

Istorija nadohvat ruke: Voša na pragu triple krune, sa +6 u Pančevo

Vreme čitanja: 3min | čet. 08.06.23. | 19:26

Novosađani sjajnom igrom u poslednjih 20 minuta slomili otpor Dinama i slavili sa 28:22 u prvom meču finala Kupa Srbije. Odlični Luka Rogan u napadu i raspoloženi u nastavku golman Luka Arsenić. Kod gostiju najbolji Veljko Čabrilo

Titula je odbranjena, EHF kup je osvojen, a rukometaši Vojvodine na pragu su novog trofeja, u Kupu Srbije, pehara koji je godinu dana krasio vitrine Metaloplastike. U prvom meču finala takmičenja koje nosi naziv po legendarnom stručnjaku Branislavu Pokrajcu, Novosađani su slavili protiv Dinama iz Pančeva sa 28:22 (14:13). Revanš je u nedelju u dvorani Strelište u gradu na Tamišu.

Dve trećine meča su Pančevci bili ravnopravan rival (18:18), ali opet sjajan finiš čete Borisa Rojevića (gledao meč s tribina zbog kazne). Razigrao se Boris Puhovski, raspucali su se Mohemad Aziz Aidi i Darko Milenković u nastavku. Odličan je bio i mladi pivotmen Luka Rogan. Nekoliko odličnih odbrana imao je i Luka Arsenić, koji se vratio na parket posle povrede zgloba i brzo su domaćini napravili seriju, poveli sa 23:18 i do kraja meča sačuvali prednost i stekli lepu zalihu pred revanš za tri dana.

Izabrane vesti

Četu Dragana Markovića u igri su držali odlični Stefan Sunajko i Veljko Čabrilo. Odličnu rolu imao je i mladi desni bek Vuk Novaković. Video se umor kod domaćina posle paklenih dva meseca, ali u nastavku dobrih desetak minuta igre su bili dovoljni da padne rival na Slanoj bari. Golom Luke Rogana uz zvuk sirene, domaćin je napravio i maksimalnih +6 - 28:22, pa samo čudo može da spreči Novosađane da ne osvoje novi trofej i sezonu iz snova zaokruže trijumfalno.

Istorija je nadohvat ruke Novosađanima. Fantastična sezona, posebno drugi deo, kao nagoveštaj svetle budućnosti.

Kod Voše najefikasniji sa šest golova bio je Mohamed Aziz Aidi, pet puta su mrežu Dinama zatresli Luka Rogan i Boris Puhovski, dok je Darko Milenković pogodio četiri puta, a Marko Vasić tri. Odličan na golu u nastavku utakmice bio je Luka Arsenić, sakupio je šest odbrana, dok je Fran Lučin skinuo četiri udarca gostima. Kod Pančevaca raspucan je bio juniorski reprezentativac Veljko Čabrilo, koji je šutevima "sa zemlje" zadavao mnogo problema Novosađanima. Stao je na sedam golova, dok je Stefan Sunajko pogodio šest puta, a Vuk Novaković tri. Golman Nemanja Marjanović imao je šest uspešnih intervencija.

Oba tima su u ovaj meč ušla silno odlabljena. Vojvodini su nedostajali povređeni Milan Milić, Miloš Grozdanić, Branko Tomić i kažnjeni Gregor Ocvirk. Miljan Pušica je bio u sastavu, ali nije igrao zbog problema s preponama. Gosti su stigli bez dvojice najboljih igrača, srednjeg beka Danila Radovića i pivotmena Uroša Pavlovića.

Meč u Novom Sadu gledao je sa tribina selektor Srbije Toni Đerona koji je mogao da se uveri u napredak pivotmena Voše Luke Rogana, ali i potencijal levog beka Veljka Čabrila, juniorskog reprezentativca Srbije, jednog od aduta selektora naših nada Đorđa Teodorovića za predstojeće Svetsko prvenstvo u Grčkoj i Nemačkoj.

KUP SRBIJE - FINALE (PRVA UTAKMICA)

Četvrtak

Vojvodina - Dinamo Pančevo 28:22 (14:13)



tagovi

RK Dinamo PančevoRK VojvodinaARKUS liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara