""
""

Srbija piše istoriju na Igrama: Imamo četiri medalje, čekamo još!

Vreme čitanja: 1min | čet. 18.08.16. | 16:45

Srpski olimpijci su četiri medalje osvojili u Atlanti (1996) i u Londonu (2012), ali odličja nisu bila sjajnija od sadašnjih jer su imali dve bronze i po zlato i srebro

Srpski sportisti osvajanjem četvrte medalje u Rio de Žaneiru ostvarili su najbolji rezultat na Olimpijskim igrama od osamostaljenja države.

Izabrane vesti

Ujedno, sadašnji rezultat od jedne zlatne, dve srebrne i jedne bronzane medalje je najbolji još od Igara u Seulu 1988. godine kada su naši sportisti nastupali pod zastavom SFR Jugoslavije.

Srpski olimpijci su četiri medalje osvojili u Atlanti (1996) i u Londonu (2012), ali odličja nisu bila sjajnija od sadašnjih jer su imali dve bronze i po zlato i srebro.

Na Igrama u Pekingu 2008, prvim na kojima je Srbija nastupila od osamostaljenja, osvojene su tri medalje – jedno srebro i dve bronze. Isti učinak, od tri medalje, ali drugačiji raspored – zlato, srebro i bronza bio je u Sidneju 2000. godine. Na sledećim igrama 2004. godine bilans su dve medalje – oba srebra.

Srbiji su u Riju veliki uspeh doneli rvač Davor Štefanek (zlato u kategoriji do 66 kilograma), tekvondoistkinja Tijana Bogdanović (srebro do 49 kg), kajakaški dvosed Marko Tomićević i Milenko Zorić (srebro u trci na 1.000 metara) i atletičarka Ivana Španović (bronza u skoku u dalj).

Priliku da Srbiji popravi skor imaju čak četiri ekipna tima koja su u polufinalu - vaterpolisti, košarkaši, košarkašice i odbojkašice, zlatna tekvondoistkinja iz Londona Milica Mandić i mnogi drugi...

(FOTO: Action Images)


tagovi

Tijana BogdanovićtekvondoSrbijaskok u daljRio 2016OI Rio 2016.Milenko ZorićMarko Tomićevićkajak i kanuIvana ŠpanovićDavor Štefanekatletika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara