Odbojkašice Kjerija (©CEV)
Odbojkašice Kjerija (©CEV)

Italija ili Švajcarska - tu nema veće dileme: Kjeri na pragu osvajanja CEV Kupa

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.03.24. | 20:44

Potrebna su mu još dva seta na domaćem terenu naredne nedelje protiv Nojšatela

U utorak se igrao prvi susret finala u muškoj konkurenciji, a dan kasnije u ženskoj - rasplet je identičan. Kao što je juče Rešov na gostujućem terenu zabeležio maksimalnu pobedu i stigao na prag osvajanja CEV Kupa, tako su danas isto to uradile odbojkašice Kjerija - 3:0 (25:23, 25:13, 26:24).

Poljska ili Nemačka - velike dileme nema gde se igra bolja odbojka u muškoj konkurenciji. Italija ili Švajcarska u ženskoj - i ne postavlja se pitanje...

Izabrane vesti

Ukoliko se dese veliki preokreti u revanš utakmicama, to će biti ravno čudu. Rešoviji i Kjeriju potrebna su po dva seta kako bi se popeli na tron u drugom po rangu evropskom takmičenju.

Italijanke su ove sezone imale priliku da se predstave i u Srbiji - pošto im je rival u drugoj rundi CEV Kupa bio Železničar. Već u Lajkovcu se videlo da je Kjeri jedan od glavnih favorita za osvajanje trofeja.

Da Nojšatel nije naivan - najbolje su osetile odbojkašice Jedinstva, koje su u četvrtfinalu zamalo uspele da ga eliminišu. Upoznale su se i sa vrućim terenom u Švajcarskoj, koji je i tada kao i večeras bio dodatan igrač domaćem timu.

Uspele su Švajcarskinje u prvom meču finala dobro da pariraju favoritu u prvom i trećem setu, u drugom su gotovo pregažene - sve ukupno što su prikazale nije bilo dovoljno da izbegnu maksimalni poraz.

U dresu Kjerija odlična je bila Kaja Grobelna, koja je sa pozicije korektora nanizala 17 poena. Ejveri Skiner se istakla sa 13 poena - deset iz napada i tri iz bloka. Treće dvocifrena bila je Kamila Vajcel 12 poena (napad 11-9).

Revanš je na programu 20. marta od 20.45 časova.

CEV KUP - FINALE

Odbojkaši

Utorak

Luneburg - Rešovija 0:3

Odbojkašice

Sreda

Nojšatel - Kjeri 0:3


tagovi

ŽOK KjeriCEV Kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara