Kanela (© Reuters)
Kanela (© Reuters)

Italijani sa dva lica, drugo poluvreme dobili 8:1

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.07.23. | 08:35

Vaterpolo viceprvak sveta uz malo mučenja savladao Francusku

Prvo za brigu, drugo za zadovoljstvo. Različita poluvremena odigrala je Italija, ali je nekako preživela premijerni meč i, poput ostalih favorita, Grčke i Sjedinjenih Američkih Država u Grupi A, nije dozvolila iznenađenje na početku Prvenstva sveta. Viceprvak iz Budimpešte je potopio Francusku, iako je i strepeo da ne završi na dnu bazena u Fukuoki – 13:6.

Kad se pogleda rezultat reklo bi se da je ovo bila rutinska pobeda izabranika Alesandra Kampanje. U pitanju je optička varka, Azuri su odigrali užasno prve dve četvrtine, uglavnom bili u minusu, da bi pogotkom Andree Fondelija u pretposlednjem minutu pre velikog odmora poravnali na 5:5, tek u nastavku odigrali prepoznatljivo, uraganski, efikasno, sveli rivala na samo jedan gol, a mrežu Uga Fontanija izrešetali i tako osvojili prva dva boda. Podatak da su taj deo igre dobili 8:1 sugeriše da su demonstrirali dva lica.

Izabrane vesti

U pobedničkom timu se izdvojio upravo Fondeli, autor pet golova, dok su po dva postigli Đakomo Kanela i Edoardo di Soma. Doprineo je i Marko del Lungo sa sedam odbrana. Pomenuti Fontani je upisao 11 uspešnih intervencija, ali nije sprečio poraz Galskih petlova, za koje su po dvaput bili sigurni Ugo Kruzija i Enco Kaš.

U drugom kolu Grupe B, Kanada je bila raspucana protiv Kine i dobila 13:10.

GRUPA B

Ponedeljak (17. jul)

Francuska – Italija 6:13

Kanada – Kina 13:10

Sreda (19. jul)

02.00: Italija – Kanada

03.30: Kina – Francuska

Petak (21. jul)

12.00: Kina – Italija

13.30: Francuska – Kanada



tagovi

vaterpoloSvetsko prvenstvo u vaterpoluVaterpolo reprezentacija FrancuskeVaterpolo reprezentacija Italije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara