Gladović (©MN Press)
Gladović (©MN Press)

Italijanska šema izbacila Partizan iz Kupa Evrope

Vreme čitanja: 1min | ned. 24.09.23. | 13:21

Palermo preokrenuo protiv Savone, crno-belima ni pobeda nije značila (14:11)

Pred poslednje kolo kvalifikacija kalkulacija je govorila: Partizan da pobedi Duizburg, a da pre toga Palermo ne savlada Savonu, koja je već obezbedila plasman u grupnu fazu Kupa Evrope. I jedino tako su crno-beli mogli da se probiju dalje.

Ali, gle čuda, italijanski derbi se završio baš onako kako je odgovarao i jednom i drugom klubu. Savona je dugo vodila, imala je 7:5 sredinom treće četvrtine, a onda je Palermo napravio čudesan preokret serijom 6:1 i to je pet golova bilo sa igračem više, a jedan iz peterca.

Izabrane vesti

Palermo je tako dobio meč sa 12:10 i potopio sve nade Partizana, kojeg je tek čekao meč sa Duizburgom, da može da prođe dalje.

Takav scenario je malo uzdrmao mladi tim crno-belih na startu meča protiv Nemaca, pa su gubili 4:2 i 5:3, ali posle toga se Partizan razigrao i preko Dimitrijevića i Trtovića okrenuo na 8:6 na kraju prvog poluvremena.

Do kraja sigurno je odigrao beogradski tim, Duizburg je tek sredinom poslednje četvrtine uspeo da priđe na gol zaostatka (12:11), ali su Jauković i Drašković odbili taj napad Nemaca i doneli Partizanu pobedu.

Najefikasniji u crno-belom timu bio je Vuk Drašković sa pet golova, dva je dao Trtović, a po jednom su se u strelce upisali Jakšić, DImitrijević, Krstić, Jauković, Smiljević, Gladović i Kutahar.


tagovi

VK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara