Foto: MN Press
Foto: MN Press

Ivana Ilić spremna za trk na svetskoj atletskoj smotri u Beogradu

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.03.22. | 13:24

Čačansku sprinterku posle borbe s koronom očekuje nastup na ovogodišnjem SP u beogradskoj "Štark areni"

Poslednjih dana januara 2022. godine zbog poziva našeg selektora Edina Zukovića za reprezentativni nastup u Zagrebu, na tromeču Hrvatska – Slovenija – Srbija, urađen je test na COVID – 19, koji je kod mlade sprinterke Ivane Ilić bio pozitivan. Ubrzo su se javili i zdravstveni problemi koji prate ovo oboljenje i pauza od treninga i takmičenja u trajanju od mesec dana. 

“U ovogodišnju sezonu ušli smo sa velikim planovima. Posle tri meseca odličnih treninga došla su četiri takmičenja na kojima je Ivana postavila tri lična rekorda. Nažalost, javili su se ozbiljni zdravstveni problemi kao posledica obolevanja od korona virusa i to nas je vratilo korak unazad. Selektor Zuković je Ivani ukazao poverenje pozivom na Prvenstvo Balkana u Istanbul i na Serbian open indoor meeting u Beogradu gde je ostvarila korektan rezultat i pored svih problema. Tako je još jednom potvrdila da je najhrabrija kada je najteže. Pre zdravstvenih problema Ivana i ja smo bili sigurni u odličan nastup na Svetskom prvenstvu, jer je sve ukazivalo da će ovo biti još jedna uspešna sezona. Ivana je uvrštena kao petnaesti član reprezentacije za nastup na ovogodišnjem SP u beogradskoj Štark areni od 18. do 20. marta”, kaže Ivanin trener Dragan Dukanac.

Izabrane vesti

Posle uspešne juniorske karijere i jedinstvenih rezultata mlada Milanovčanka, atletičarka ČAAK Čačak, ostaće upamćena i po tome što je prva čačanska atletičarka koja je nastupila na prvenstvu sveta u seniorskoj konkurenciji. Čačak konačno ima kvalitet u seniorskoj konkurenciji koji je nedostajao od završetka karijere najboljeg čačanskog seniora Dragana Sekulića


tagovi

atletikaČačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara