(©CEV)
(©CEV)

Ivović: Protiv Turske smo imali loš dan, dobili smo opomenu

Vreme čitanja: 3min | ned. 01.10.23. | 14:12

Odbojkaši Srbije zadovoljni posle prve upisane pobede na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre

Promešao je Igor Kolaković postavu u odnosu na prvi meč sa Turskom, a momci koji su dobili priliku na terenu odradili su posao onako kako se od njih očekivalo.

Zabeležili su trijumf protiv Tunisa i tako ostali u trci za plasman na Olimpijske igre. Kao što je već poznato - po dve ekipe sa svakog od tri turnira koji su trenutno u toku obezbediće karte za Pariz.

Izabrane vesti

Veliku ulogu u današnjem važnom trijumfu imao je primač servisa Marko Ivović, koji je zabeležio 12 poena.

"Najteže su one unapred dobijene utakmice. Mi smo od početka odigrali koncentrisano i to je donelo rezultat, kao i uvek", istakao je Marko Ivović. "Za meč protiv Turske, možemo reći da je možda bio i loš dan i prva utakmica na turniru. Sve to nije lako. Oni su bili ozbiljniji i koncentrisaniji od nas, imali su više želje, mi smo poklekli u tom smislu koncentracije, jer smo unapred već videli dobijenu utakmicu, pa je to donelo i takav rezultat. Ali, opet ima još mnogo da se igra. Teško je početi sa porazom, ali opet nadamo se da će na kraju biti dobro. Protiv Egipta - čeka nas slična utakmica kao i ova, nastavljamo dalje. Dobili smo opomenu protiv Turaka, pa sada maksimalno koncentrisano pristupamo svakoj utakmici, do cilja".

Najefikasniji na okršaju sa Tunisom bio je Dražen Luburić sa 18 osvojenih poena.

"Trudili smo se da se fokusiramo pred ovu utakmicu, mislim da smo svi počeli mentalnu pripremu još juče posle meča protiv Turske. To je bilo važno da ne bismo dozvolili protivniku da se razigrava i da osvaja lake poene zbog naših grešaka", rekao je Dražen Luburić. "Sigurno smo ušli u meč i sproveli smo zamisli do kraja. Protiv Egipta treba da nastavimo isto ovako, ovo je recept, treba da se fokusiramo, da igramo sigurnije, bez preteranog rizika. Videli smo danas da su bili dovoljni i servisi koji nisu ekstremno brzi nego neki osrednji da se dođe do poena našim blokom ili odbranom pa kontra napadom".

Utiske posle meča za sajt OSS izneo je i libero Milorad Kapur.

"Veoma bitna pobeda za nas, posle jučerašnjeg poraza od Turske", naglasio je Milorad Kapur. "Mislim da smo drugačije ušli u meč. Mnogo ozbiljnije, sa više energije. Juče je energija bila baš slaba. Danas smo pokazali mnogo bolju igru i upisali smo prvu pobedu. Sutra imamo trening i teretanu, gledaćemo da se što bolje odmorimo i spremimo za Egipat, koji je kvalitetniji od Tunisa. Neće biti lako, ali ako pokažemo ovu energiju koja nas krasi tokom celog leta - očekujem pobedu".

Šansu koju je dobio dobro je danas iskoristio i srednji bloker Aleksandar Nedeljković.

"Prijala nam je ova pobeda. Bili smo od početka favoriti, opravdali smo tu ulogu. Tunis je prikazao dobru partiju, bio je kvalitetan protivnik, ali mi smo pokazali naš kvalitet i pobedili. Primetna je promena u energiji, ali ovo je bio drugačiji protivnik u odnosu na Tursku. Probaćemo da se pripremimo što bolje za narednu utakmicu, a onda i za svaku sledeću", podvukao je Nedeljković.



tagovi

Kvalifikacije za Olimpijske igre 2024.Muška odbojkaška reprezentacija SrbijeDražen LuburićMarko IvovićMilorad KapurAleksandar Nedeljković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara